ANNONSE: Slik fungerer det hvis du trenger hjelp av en eiendomsrettsadvokat

boligmarked

De fleste nordmenn blir på et eller annet tidspunkt i livet konfrontert med boligkjøp- eller salg. I forbindelse med dette kan det være lurt å vite hvilke rettigheter man har, hvis situasjoner skulle oppstå og du trenger bistand fra en eiendomsrettsadvokat.

Her får du mer informasjon om dine rettigheter og hva du har krav på.

Hva kan en eiendomsrettsadvokat hjelpe med?
En eiendomsadvokat kan bistå med alt fra konflikter i forbindelse med kjøp og salg til problemer med selve boligen. Det kan være flere grunner til at slike konflikter oppstår og det er nok slettes ikke så uvanlig som du kanskje tror.

Hvis selger for eksempel trekker seg fra salg av bolig, kan man bruke en eiendomsrettsadvokat til å se på de lovmessige omstendighetene omkring dette.

I Norge er det nemlig sånn at man ikke kan trekke seg fra en avtale om boligsalg når en bindende avtale er inngått, så det er relevant å bruke en lovkyndig til å fastsette når avtalen rent faktisk ble bindende. Dette er bare et av mange eksempler på situasjoner der det kan være ekstra nyttig å ha en advokat.

Les også:  ANNONSE: Energieffektive vinduer for nord-norske hjem

En eiendomsrettsadvokat kan også hjelpe deg med jussen i forbindelse med å heve salg av bolig. Dette kan være relevant hvis kjøper for eksempel har oppdaget alvorlige feil ved boligen, som ikke kom frem under visning eller ikke er blitt informert om forut for kjøpet. Det samme gjelder ved reklamasjon på boligkjøp, da kan en advokat hjelpe deg med å reklamere på kjøp av bolig, hvis boligen har vist seg å ha feil og mangler som påvirker verdien på boligen eller boforholdene i en mye større grad enn først antatt.

Les også:  ANNONSE: Energieffektive vinduer for nord-norske hjem

Dette er ofte saker som har flere sider, og da er det lurt å ha en eiendomsrettsadvokat som kjenner loven og kan bistå med reklamasjon på boligkjøpet.

Hva med skjeggkre?
Det er blitt mer og mer vanlig at boliger er infestert med skjeggkre. Skjeggkre er i familie med det mer kjente sølvkre, men finnes i hele boligen, i motsetning til sølvkre som kun finnes i fuktige deler av boligen. Dette er en enormt plagsom infestasjon og skjeggkre kan være nesten helt umulige å bli kvitt, selv med profesjonell hjelp.

Så hva gjør du hvis du har kjøpt en bolig og oppdager at den er full av skjeggkre? Noen har kanskje betalt i dyre dommer for drømmeboligen bare for å oppdage at det er skjeggkre overalt. Insektet er ufarlig, men det er allikevel ikke mange som ønsker å bo i en leilighet full av kravlende insekter. Skjeggkre anses som et skadedyr.

Les også:  ANNONSE: Energieffektive vinduer for nord-norske hjem

Her kan en eiendomsrettsadvokat hjelpe deg med å finne ut av om du har rett til prisavslag på boligen du har kjøpt eller ikke. Retten har landet på forskjellige avgjørelser i forbindelse med dette, men muligheten for prisavslag eller dekning av skadedyrbekjempelse er der.

Uansett hvilke behov du har i forbindelse med salg eller kjøp av bolig, kan det være nyttig med en eiendomsrettsadvokat som spesialiserer i nettopp dette. Da vet du at du har jussen på din side, og kan gjenopprette ro og rettferdighet hvis du har blitt lurt eller dårlig behandlet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.