ANNONSE: Slik får du overblikk over økonomien din

Slik får du overblikk over økonomien din

Mange av oss, synes at økonomi kan være uoverskuelig, og komplisert. Men faktisk behøver det ikke være så komplisert som du kanskje tror. Hvis du bruker tid på å få overblikk over økonomien, så er det mye lettere å holde øye med både utgifter og inntekter, i fremtiden. Mange opplever også at de sparer penger, når de setter økonomien i system.

Skap et forståelig system

Vi mennesker er forskjellig, også i hvordan vi håndterer vår egen økonomi. Hvis du har mistet overblikket over din økonomi, så kan du ha stor økonomisk glede over å et realistisk budsjett for fremtiden. Hvis du har overblikk, så har du sannsynligvis også mulighet for å spare noen penger. Først og fremst, så skal du selvfølgelig danne deg et overblikk over alle utgifter og inntekter du har hatt i løpet av det seneste året. Du skal også skissere opp hvilke utgifter du forventer den kommende tiden, for å lage et fremtidig budsjett. Et årsbudsjett er alltid overskuelig å arbeide med.

Les også:  ANNONSE: Hvordan søke om kredittkort?

Få styr på alle faste utgifter, og se nærmere på hva du egentlig bruker pengene din på. Hvis du oppdager at det kanskje vil være fornuftig at du refinansiere en gjeld, så kan du sammenligne lånerenter online.

Overblikk skaper luft i økonomien

Når du skaper overblikk over økonomien, så gir du deg selv samtidig mulighet til å spare penger. Grunnen er, at du får en gjennomgang av alle utgiftene dine. Se nærmere på alle abonnementer, og medlemskap, som du har, kanskje er det en streamingtjeneste som kan spares bort, eller passive abonnementer som ikke er nødvendig. Når du er i gang, så se også gjerne nærmere på forsikringer og strømleverandører. Det kan være ne god ide hvis du innhenter tilbud fra flere forskjellige, for å finne den beste prisen.

Les også:  ANNONSE: Energieffektive vinduer for nord-norske hjem

Det kan være du har overskudd til å betale ned et lån i løpet av kortere tid, enn du trodde, og kan spare på renteutgifter. Det kan også være at drømmereisen til Maldiverne, faktisk er realiserbar allerede til neste år.

Planlegning og forutsigbarhet

Når du skaper overblikk, får du også mulighet for å ha en forutsigbar økonomi. Dette er med på å skape en roligere hverdag, hvor stress og bekymring over økonomien, ikke behøver å skape uro. Mat posten er et sted i budsjettet, hvor de fleste av oss har mulighet for å spare noen slanter. Hvis du har mulighet for å lage en matplan, så kan det være mulig at du skjærer ned på forbruket. En ekstra bonus ved å lage mat planer, er at du har lettere ved å spise en sunn og variert kost, da du kan få overblikk over hva det er du spiser, fra dag til dag. Du kan også spare tid, da du allerede vet dagens meny, og ikke behøver å bruke tid på handling, og planlegging av dagens middag.

Les også:  ANNONSE: Spar penger uten å gå på kompromiss med kvaliteten på mobilabonnementet ditt

Ved å skape overblikk over økonomien, skaper du også overblikk over din egen hverdag. Det kan være du får frigjort noe tid, kanskje får du også overskudd til å arbeide ekstra vakter. Det kan være at motivasjonen vokser, når du kan se presis hvor mange krone og øre som mangler, for at du skal nå et mål.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.