Slik bryter du med feriedrikkingen

alkohol sommer

Denne uken er det skolestart over hele landet, og mange skal tilbake til jobb og hverdag. – Ta tilbake hverdagen også når det gjelder alkoholforbruket ditt, sier Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i Av-og-til.

Mange drikker mer alkohol om sommeren. Av-og-til advarer mot at feriekosen for noen vil være starten på et alkoholproblem, og oppfordrer folk til å være ekstra bevisste nå i august.

Les også:  LESERINNLEGG: Rasisme meg her og rasisme meg der

– Alkohol er vanedannende, og dragningen til alkoholen etter uker med høyt forbruk kan være sterkt. For noen vil det kreve disiplinert jobbing å bryte med sommerens høye alkoholinntak, sier Eriksrud.

Avhengighetsproblemer utvikles som oftest gradvis over tid. Forbruket øker jevnt. Antall dager man drikker alkohol i uka øker, og man drikker mye i hverdagen, ikke bare ved spesielle anledninger. Avhengigheten av den jevne alkoholtilførselen blir sterkere og sterkere.

Les også:  Nå snuser nesten dobbelt så mange som for 10 år siden

– Veien fra forbruk til misbruk er dessverre kortere enn vi tror, og det er lett å overse eller bortforklare faresignalene, sier Eriksrud.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.