Slik blir 17. mai på TV 2

tv2

Det blir en annerledes 17. mai-feiring i landet vårt i år. Store deler av de tradisjonelle arrangementene er avlyst og folk kommer stort sett til å feire hjemme.

– 17. mai i år blir en dag vi kommer til å huske for alltid. Vi kommer til å savne de fine barnetogene i gatene og folkefesten alle nordmenn normalt tar del i på nasjonaldagen, men fellesskapet og hva denne dagen betyr for oss er uendret. TV 2 skal gjøre vårt for at det blir en minnerik feiring for alle som feirer dagen gjennom TV-skjermen, sier sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2.

TV 2 vil være til stede i flere deler av landet og sendingen vil gå direkte på TV 2 og TV 2 Nyhetskanalen fra kl. 07.00. «God 17. mai Norge» starter sendingen på Aker Brygge og fra kl. 11.00 fortsetter feiringen av nasjonaldagen på Operataket. 

Les også:  De gir oss 17. mai-festen på NRK

– Denne nasjonaldagen inngår TV 2 et unikt samarbeid med Den Norske Opera & Ballett. Vi er naboer i Bjørvika i Oslo og slår oss sammen for å skape en fantastisk ramme rundt en dag som blir spesiell for alle. Vi ser frem til å vise innhold fra et feststemt Norge denne dagen, forteller Sandnes. 

TV 2 skal ha sitt utestudio på Operataket og DNO&B kommer til å bidra med kunstneriske innslag i sendingene. 

– Jeg er veldig glad for dette samarbeidet mellom TV 2 og Den Norske Opera & Ballett. Det vakre operahuset vårt ved vannkanten blir en fin ramme for en 17. mai som vi for alltid kommer til å huske som annerledes. Vi håper  mange blir med oss via skjermen på denne store dagen, sier operasjef Randi Stene.

Les også:  Bloggerne på TV 2: Fem nye profiler

Sammen med Desta Marie Beeder og Espen Fiveland skal Yvonne Fondenes og Rune Kjos lede sendingen på nasjonaldagen. 

«God 17. mai Norge» starter på Aker Brygge under ledelse av Desta Marie Beeder og Espen Fiveland.  

Samhold og festfølelse står i fokus når «God morgen Norge»-gjengen inviterer til feiring. De skal ut i landet å vise hvordan folk feirer. Det blir en historietime fra Eidsvoll med Alex Rosén, og 17. maifrokost hos Petter og Vendela der blant annet Jan Thomas dukker opp.   

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

De byr og på en spesialversjon av «Ellinors vise» med Kurt Nilsen. Garden stiller med drilltroppen. Torbjørn Harr leser «Ja, vi elsker» med bidrag fra Sølvguttene – også blir det barnas 17. maitale.  

I tillegg er Wenche Andersen på plass og lager 17. mai-buffet, mens Finn Schjøll pynter bordet. 

På Operataket skal Yvonne Fondnes og Rune Kjos ta imot gjester.

Operaens barnekor skal synge «Vi ere en nasjon vi med». 
Stjernesopran Lise Davidsen skal synge «Våren» av Grieg. Hun omtales som «århundrets stemme» og «årets internasjonale suksess». 

Operasangere skal synge «Sønner av Norge». Og naturligvis blir det orkestermusikk og ballett ved vannkanten.

«God 17. mai Norge» sender fra kl 07.00 til 17.30.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.