Slik blir 17. mai på NRK

Etter to år med nedstenginger og med et barnetog som trolig blir rekordlangt, tegner årets 17. mai til å bli akkurat den folkefesten vi vil ha. Du får det beste innholdet fra dagen direkte på NRK.

Fra kl. 07.50 blir det direktesending fra hele landet. Seksten distriktskontorer leverer bilder og stemning fra Nordkapp til Agder. På NRK får vi god mat, statsministeren kommer, og det blir MGP-vinnere, komikere og andre kjente og kjære 17. mai-kledde gjester gjennom hele dagen.

Årets programleder Nadia Hasnaoui stiller for anledningen i ny silkebluse og en staselig beltestakk fra Telemark, som er produsert på systua til NRK.

– Med pandemi og krig i Europa som bakteppe blir det en helt spesiell 17. mai. Det blir rørende å se alle barnetogene rundt om i landet, sier Hasnaoui.

Les også:  Jordbruksavtale: Et viktig inntektsløft

– Ordene frihet, inkludering, raushet og trygghet har fått en ny betydning den siste tiden. Det er viktig for meg å bidra til feiringen gjennom sendingen vår og ikke minst minne folk om hvorfor vi feirer 17. mai. At vi også kan ta oss tid til å reflektere over hvor godt vi har det her i landet og at vi ikke må ta friheten vår for gitt. Vi må bruke stemmeretten vår, engasjere oss og bidra til fellesskapet, sier hun.

Lise Finckenhagen er 17. mai-kokk og blir med på feiringen gjennom hele dagen. Alle oppskrifter legges ut på nrk.no/mat et par dager før sending.

Les også:  Lanserer egen Eurosong Radio

– Endelig kan vi igjen samles rundt festbordet på vår fantastiske nasjonaldag! Vi fyller bordet med klassiske råvarer som asparges, laks og jordbær, nasjonalromantikk og deilige kaker! Herlighet som jeg gleder meg! sier NRKs nasjonaldagskokk.

Utegående reporter Matias Alegria, for mange kjent som «Ninja-Matias» skal bevege seg rundt i et antageligvis ellevilt og stappfullt Oslo sentrum etter to år med nedstengning.

Ida Kjøstelsen kommenterer barnetoget i Oslo, som i år har rekordmange påmeldte. For å være helt sikre på å få med avslutningen med gardemusikken og kongefamilien som går inn fra balkongen, utvider NRK sendingen noe.

Les også:  Bodø: Program for 17. mai 2024

NRK1: fra kl. 07.50–14.15 blir det direktesending fra hele landet. 

NRK2: fra kl. 09.30–14.00 blir det direktesending av barnetoget i Oslo i sin helhet.

Årets radioprogramledere på nasjonaldagen er Kaja Figenschou, kjent fra P1+, og Galvan Mehidi som mange vil kjenne fra MAR på NRK P13 og fra podkast. Han medvirker også jevnlig i Lørdagsrådet og P3-morgen.

På NRK Radio får vi innslag fra hele landet. Standupkomikeren Isalill Simonsen Kolpus og Mohammed Basefer rapporterer fra Tromsø og Stavanger. Det blir feststemning fra utallige feiringer rundt på kloden, og vi vil være i tett kontakt med lytterne hele dagen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.