Skatteetaten advarer: Nytt phishingforsøk med skatteoppgjøret

email

De siste par ukene er det mange som har mottatt e-post om at «skatt refunderingsbeløp» er klart til utbetaling, eller bare rett og slett en e-post sin sier «Du har fått ny melding. Klikk her for å lese.» som later som om Evry eller Skatteetaten er avsender.

Begge variantene er et forsøk på phishing og Skattetaten anbefaler mottakere å slette e-postene. Skatteetaten oppfordrer alle til å slette e-poster der du får beskjed om å klikke på lenker for å få utbetalt skatteoppgjøret.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

– Skatteetaten ber aldri brukerne om å klikke på lenker, svare på e-post eller gi fra seg opplysninger i varsler om skatteoppgjør eller annen kommunikasjon. Får du en e-post som ser ut som den er fra Skatteetaten hvor det er lenker som skal klikkes på, bør de slettes, sier Ernst Larsen, seniorrådgiver i Skatteetatens kommunikasjonsstab.

Det skal være mange som har fått slike e-poster de siste par ukene, men når Skatteetaten sender skatteoppgjøret får mottakerne alltid beskjed om å logge seg på via Skatteetaten.no.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.