Skandale: Museene holder stengt på grunn av høye strømpriser!

strøm

Anno – Museene i Hedmark har i snart et år ropt varsku for hvordan de høye strømprisene torpederer museumsbudsjettene. I begynnelsen av desember måtte de to store, helsårsåpne museene i Elverum stenge dørene for publikum for å spare strøm. Nå har de besluttet å åpne tidligst 1. mars.

Anno Norsk skogmuseum og Anno Glomdalsmuseet måtte stenge 12. desember for å spare strøm og få ned kostnadene. Også de andre museene i Anno har iverksatt tiltak, inkludert flytting av personell for å stenge ned mest mulig bygningsmasse. Strømprisene var da på et nivå som ville gi en energikostnad på rundt 200.000 kr per dag for Anno, hvorav halvparten på Norsk skogmuseum.

Les også:  Spar penger: Dette kan du gjøre med middagsrestene

– Stengingen i vinter er en del av en langsiktig plan for å håndtere strømsituasjonen, der ENØK-tiltak og fastprisavtaler må være den langsiktige løsningen. De ekstreme prisene har imidlertid krevd akutte tiltak. Grovt sett har vi på denne måten halvert forbruket vårt. Nå bruker vi kun strengt nødvendig strøm til oppvarming for å ta vare på kulturarven, sier adm.dir. Sven Inge Sunde.

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene flås og bompengene sløses!

Det er ikke planlagt å permittere ansatte, men mange har fått annet arbeidssted og andre arbeidsoppgaver. 

Utendørs arrangementer går som planlagt, blant annet Barnas vinterleker, som er en stor familiedag på Norsk skogmuseum 12. februar. En stor del av skoleformidlingen foregår også utendørs, og dette går også som planlagt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.