Skamløsprisen får kongelig beskytter

skamløs mette marit

Sex og samfunn deler hvert år ut Skamløsprisen for øke synlighet, bevissthet og kunnskap rundt temaer knyttet til skam og seksualitet. Nå har Skamløsprisen fått en kongelig beskytter.

– Vi er stolte over at H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit ønsker å være Skamløsprisens høye beskytter og hjelpe oss i arbeidet med å fjerne skam knyttet til seksualitet, sier daglig leder ved Sex og samfunn, Maria Røsok.

Les også:  Glad for endelig beslutning på Helgeland

Skamløsprisen løfter frem enkeltpersoner, organisasjoner eller grupper som har oppmuntret til mot og åpenhet om skambelagte områder innenfor seksualitet.

– Vi har fulgt Kronprinsessens engasjement for seksuell helse, inkludering og ungdom, og er glade for at hennes engasjement nå også inkluderer beskytterskap av Skamløsprisen, sier Maria Røsok.

– Å få en anerkjennelse i form av Kronprinsessens beskytterskap er noe vi er veldig stolte av, og det forteller oss at det vi gjør er viktig, fortsetter Røsok.

Les også:  Glad for endelig beslutning på Helgeland

Utdeling på Skamløsdagen 4. september
Finalistene til Skamløsprisen 2018 er Carina Elisabeth Carlsen, Mia Landsem og PUST UT. Prisen deles ut på Skamløsdagen 4. september, på Riksscenen i Oslo.

Skamløsprisen har blitt delt ut to ganger tidligere og Mette-Marit deltok på fjorårets prisutdeling.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.