Skal kartlegge verdien av skog i Nordland

statskog

Nå starter en av Norges største kartlegginger av verdier i norsk skog. Store områder i Nordland skal under lupen.

Formålet er å gi skogeierne et godt grunnlag for å drive bærekraftig forvaltning av sine eiendommer.

– Vi kartlegger både økonomiske og miljømessige verdier, slik at vi sikrer drift i tråd med høye kvalitets- og miljøstandarder i skogbruket, sier leder av takstutvalget, Siw Bleikvassli.

Totalt skal 1,3 millioner dekar produktiv skog takseres de nærmeste årene. Skogområdene tilhører om lag 1200 skogeiere og ligger i kommunene Grane, Vefsn, Hattfjelldal og Hemnes. Arbeidet har en økonomisk ramme på 13 -15 millioner kroner og er svært omfattende i norsk sammenheng.

Les også:  Nordlendinger kan nå betale for drivstoffet med bilskiltet ved 15 stasjoner

Allskog har fått kartleggingsoppdraget etter en offentlig utlysning. Oppdraget gjennomføres fram til og med 2024.

Formålet med en slik omfattende kartlegging å gi skogeiere en oppdatert ressursoversikt, ikke minst av viktige miljøverdier i skogen.

– Kartleggingen er et viktig verktøy for bærekraftig forvaltning og gjør skogeierne i stand til å drive moderne og miljøvennlig skogsdrift, sier plansjef i Statskog, Kjell Anders Vikan.

Prosjektet er en del av statsforvalterens hovedplan for skogbruksplanlegging, og gjennomføres som en fellestakst med Statskog, andelseierlag og kommuner. Det er om lag 1200 skogeiere i prosjektet, hvor Statskogs andel utgjør om halvparten av arealet.

Les også:  Inngår samarbeid for å måle miljøavtrykket i byggsektoren

Involverte i prosjektet er: Private skogeiere v/skogeierlagene, Hemnes kommune, Vefsn kommune, Grane kommune, Hattfjelldal kommune, Statskog og Statsforvalteren i Nordland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.