Skal kartlegge verdien av skog i Nordland

statskog

Nå starter en av Norges største kartlegginger av verdier i norsk skog. Store områder i Nordland skal under lupen.

Formålet er å gi skogeierne et godt grunnlag for å drive bærekraftig forvaltning av sine eiendommer.

– Vi kartlegger både økonomiske og miljømessige verdier, slik at vi sikrer drift i tråd med høye kvalitets- og miljøstandarder i skogbruket, sier leder av takstutvalget, Siw Bleikvassli.

Totalt skal 1,3 millioner dekar produktiv skog takseres de nærmeste årene. Skogområdene tilhører om lag 1200 skogeiere og ligger i kommunene Grane, Vefsn, Hattfjelldal og Hemnes. Arbeidet har en økonomisk ramme på 13 -15 millioner kroner og er svært omfattende i norsk sammenheng.

Les også:  Disse helserådene gir nordlendinger mest blaffen i

Allskog har fått kartleggingsoppdraget etter en offentlig utlysning. Oppdraget gjennomføres fram til og med 2024.

Formålet med en slik omfattende kartlegging å gi skogeiere en oppdatert ressursoversikt, ikke minst av viktige miljøverdier i skogen.

– Kartleggingen er et viktig verktøy for bærekraftig forvaltning og gjør skogeierne i stand til å drive moderne og miljøvennlig skogsdrift, sier plansjef i Statskog, Kjell Anders Vikan.

Prosjektet er en del av statsforvalterens hovedplan for skogbruksplanlegging, og gjennomføres som en fellestakst med Statskog, andelseierlag og kommuner. Det er om lag 1200 skogeiere i prosjektet, hvor Statskogs andel utgjør om halvparten av arealet.

Les også:  LESERINNLEGG: Gratulerer Narvik!

Involverte i prosjektet er: Private skogeiere v/skogeierlagene, Hemnes kommune, Vefsn kommune, Grane kommune, Hattfjelldal kommune, Statskog og Statsforvalteren i Nordland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.