Skader på bunaden kan koste mye

17 mai

Gjensidige registrerte kun 25 bunadsskader i 2018, med enkeltsaker som har kostet over 100 000 kroner.

– Derfor er ikke bunadsforsikring nødvendigvis overflødig, men hver enkelt bør vurdere sitt behov og ikke bare «kaste seg på» en forsikring. Det er også verdt å merke seg at mange saker ikke havner i forsikringsselskapenes statistikker, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige.

Han viser til selskapets egne eksempler, en bunadscap som satte seg fast i en bildør og ble revet i stykker, og en bunadsskjorte som ble vasket i en maskin hvor det hadde ligget en penn som hadde lekket og gitt flekker.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

– Men de verste tilfellene gjelder musespiste bunader og de som er fullstendig tilsølt av rødvin, sier han.

Dessuten tenker nok mange at bunaden dekkes av innbo- eller reiseforsikringen. Men det stemmer bare delvis, sier Rysstad.

Han viser til at det er flere begrensninger i hvilke skader en innbo- og reiseforsikring vil dekke, både når det gjelder erstatningsbeløp og hvilke typer skader som dekkes.

Les også:  Deler ut 23,5 millioner kroner til kundene i Bodø

– Dersom man mener en bunadsforsikring er nødvendig, kan det være smart å kjøpe en egen  verdigjenstandsforsikring,,sier han. En slik forsikring dekker alle plutselige og uforutsette skader, som rifter, svimerker og rødvinsflekker, og sølv som faller av og blir borte i folkevrimmelen.

– Mange reiser Norge rundt og enda lenger for å besøke slekt og venner ved festlige anledninger. Da er det greit å vite at verdigjenstandsforsikringen dekker bunaden når den sendes som innsjekket bagasje, sier han. Sølvet må du imidlertid pakke i håndbagasjen for å sikre full erstatning.

Les også:  Deler ut 23,5 millioner kroner til kundene i Bodø

Det koster cirka 250 kroner i året å forsikre en bunad til 40 000 kroner. Egenandelen er 1 000 kroner.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.