Sjømatretter som gir deg feriefølelsen – Slik lager du Toast Skagen

norges sjømatråd

De fleste av oss må droppe sommerens ferieplaner til utlandet i år. Men en smak av norsk sjømat slik den tilberedes i andre land kan gi deg feriefølelsen hjemme på ditt eget kjøkken. En deilig sommersmak av Sverige får du med Toast Skagen.

Toast Skagen er en av de mest populære forrettene i Sverige. Den består av smørstekt eller ristet hvitt brød med reker i en majonesbasert blanding som har fått navnet Skagenrøre. Dette er en svensk klassiker som er perfekt til sommerens koldtbord.

Les også:  LESERINNLEGG: Taredyrking "hot" i nord?

Ingredienser:

  • 400 g reker, uten skall 
  • 1 ss dill, frisk 
  • 3 ss majones 
  • 3 ss crème fraîche 
  • 0.5 ts salt 
  • 0.4 ts pepper 
  • 1 stk sitron 
  • 0.5 stk rødløk 
  • 4 skiver Ristet loff

Framgangsmåte:

  • Pill rekene. Hvis du bruker reker i lake eller fryste reker, så husk å la væsken eller vannet renne av slik at de blir så tørre som mulig.
  • Kutt opp rekene og legg dem i en skål. Du kan eventuelt spare 2-3 reker som kan brukes til å pynte røren med.
  • Finhakk dillen og skjær rødløken i fine skiver. Bland det deretter sammen med rekene.
  • Ha i majones og crème fraiche. Bland det sammen i en røre.
  • Smak til skagenrøren med salt, pepper og saften av en sitron.
  • Tilsett eventuelt litt rom om du ønsker.
Les også:  Fem tips til en aktiv høst

Skagenrøren er nå serveringsklar, men den kan også settes tildekt i kjøleskapet for senere servering. Anrett rekesalaten på toasten og pynt med dill, sitron og reddikskiver.

Kilde: Norges sjømatråd

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.