De fleste av oss må droppe sommerens ferieplaner til utlandet i år. Men en smak av norsk sjømat slik den tilberedes i andre land kan gi deg feriefølelsen hjemme på ditt eget kjøkken. En deilig sommersmak av Sverige får du med Toast Skagen.
Toast Skagen er en av de mest populære forrettene i Sverige. Den består av smørstekt eller ristet hvitt brød med reker i en majonesbasert blanding som har fått navnet Skagenrøre. Dette er en svensk klassiker som er perfekt til sommerens koldtbord.
Ingredienser:
- 400 g reker, uten skall
- 1 ss dill, frisk
- 3 ss majones
- 3 ss crème fraîche
- 0.5 ts salt
- 0.4 ts pepper
- 1 stk sitron
- 0.5 stk rødløk
- 4 skiver Ristet loff
Framgangsmåte:
- Pill rekene. Hvis du bruker reker i lake eller fryste reker, så husk å la væsken eller vannet renne av slik at de blir så tørre som mulig.
- Kutt opp rekene og legg dem i en skål. Du kan eventuelt spare 2-3 reker som kan brukes til å pynte røren med.
- Finhakk dillen og skjær rødløken i fine skiver. Bland det deretter sammen med rekene.
- Ha i majones og crème fraiche. Bland det sammen i en røre.
- Smak til skagenrøren med salt, pepper og saften av en sitron.
- Tilsett eventuelt litt rom om du ønsker.
Skagenrøren er nå serveringsklar, men den kan også settes tildekt i kjøleskapet for senere servering. Anrett rekesalaten på toasten og pynt med dill, sitron og reddikskiver.
Kilde: Norges sjømatråd