Sjekk skattekortet!

skatteetaten

Du kan nå sjekke og eventuelt endre skattekortet for 2020. I skattetrekksmeldingen finner du hvilke opplysninger Skatteetaten har brukt for å beregne hvor mye skatt som skal trekkes av inntekten din neste år.

– Du kan enkelt logge deg inn på skatteetaten.no og se skattetrekksmeldingen din. Der finner du grunnlaget for beregningen av skattetrekk. Er det behov for det, er det enkelt å gjøre endringer, forteller divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal i Skatteetaten.

I løsningen er opplysningene inndelt i temaer som bank og lån, arbeid, trygd og pensjon. Dersom du endrer opplysninger, ser du umiddelbart hvordan dette påvirker skattekortet ditt. Du kan når som helst endre skattekortet ditt.

Les også:  Regjeringen lanserer bransjeprogram for IKT og finans

I desember sender vi deg en skattetrekksmelding. Den viser hvilke opplysninger brukes til å lage skattekortet, om inntekter, utgifter, formue og gjeld vi tror du vil ha det kommende året.

De fleste hendelser som påvirker din økonomi, vil også påvirke skattekortet ditt. Er du blitt pensjonist, eneforsørger, eller kanskje har du og samboeren din har tatt opp felles lån for å kjøpe ny bolig? Dette er hendelser som vil få betydning for skatten din, og det er derfor lurt å gjøre en ny beregning av skattetrekket.

Les også:  Regjeringen lanserer bransjeprogram for IKT og finans

– Logg deg inn på skatteetaten.no og korriger tallene. På bakgrunn av dine endringer produserer vi et nytt skattekort til deg, og arbeidsgiveren din henter dette elektronisk fra Skatteetaten. Enkelt for deg, sier Marta Johanne Gjengedal.

Tidligere har Skatteetaten tatt utgangspunkt i siste skatteoppgjør til å estimere forventet lønn og pensjon i skattekortet for et nytt inntektsår. I fjor for første gang beregnet Skatteetaten forventet lønn og pensjon ut fra nyere opplysninger fra a-meldingen som arbeidsgiveren og/eller pensjonsutbetaler rapporterer hver måned. Dette er for å få mer riktig skattetrekk og redusere risiko for restskatt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.