– Sjekk den nye læreplanen for glassfaget

Glass og Fasadeforeningen

Nå ligger forslag til ny læreplan i glassfaget ute til høring. I samarbeid med Glass og Fasadeforeningen, kom Faglig råd for bygg- og anleggsteknikk, i 2018 med en beskrivelse av det sentrale innholdet i lærefaget.

Dette, sammen med føringer fra Utdanningsdirektoratet (Udir), har vært grunnlaget for læreplanen.

– Læreplanen skal beskrive det sentrale innholdet i glassfaget og hvilket nivå sluttkompetansen til nye fagarbeidere skal ligge på. Bransjens fagmiljøer er best til å definere dette og vi ber våre medlemsbedrifter landet rundt om å lese høringsdokumentet og gi tilbakemeldinger, sier prosjektleder Per Henning Graff.

Les også:  Ikke streik: Enighet mellom Norwegian og pilotforeningen

Læreplangruppen i Glassfaget, som har utarbeidet læreplanen, består av Mads Appelbom fra Glassmester Appelbom AS, Stig Jørgensen fra Pilkington Norge AS og Per Henning Graff fra Glass og Fasadeforeningen.

– Vi har en god faglig sammensetning i vårt utvalg og dermed gode forutsetninger for å lage utkast til læreplan. Læreplangruppen har deltatt på to samlinger i regi av Utdanningsdirektoratet. Tema der var læreplan i alle yrkesfag og vi har hatt stor nytte av å jobbe med Udir og diskutert erfaringer med de andre byggfagene. Vi mener at bredden i faget og fagets egenart er godt ivaretatt i skissen til ny læreplan. Allikevel ber vi om at bransjen deltar i kvalitetssjekken i denne høringsrunden. Administrasjonen og GFs læreplangruppe kommer selv til å nøye gå gjennom dokumentet, og vil komme med nye forslag og innspill.

Les også:  Streikefare i Avinor fra onsdag

– Vi ønsker nå at alle med interesse for fagutdanningen går gjennom og eksempelvis stiller seg følgende spørsmål: Er det vesentlige mangler i beskrivelsene? Er din del av faget ivaretatt? Burde noe vært gjort annerledes? spør Graff

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.