Singel på flørteferie: Her fellene du bør unngå!

mobil

Det er mye du må tenke på når du skal på date i utlandet – kokkekunnskaper, kjemi og spanderbukser kan nemlig avgjøre om det blir en date nummer to. Her er noen viktige tips du kan ta med deg, når du krysser landegrensen i sommer. 

Hvis du er singel og vil teste farvannet mens du er ute og reiser i sommer, kan det være lurt å lære litt om landets datingkultur. Ifølge Simone Quist Mathiesen, datingekspert i happn, er det flere forskjeller som kan være verdt å notere seg basert på hvor man skal. Et sted kan det være vanlig å håndhilse, mens man i for eksempel i Frankrike kysser på kinnet.

– Ikke bli stresset hvis daten din klager på maten, drinken eller stedet dere er på – det er typisk franskmenn. Det er også verdt å notere seg at franskmenn kan være romantiske, men også fulle av sarkasme. Så ikke bli deppa, hvis daten viser seg å bli noe helt annet enn datingen i «Emily in Paris». Også må du huske at daten din kan komme til å hilse på deg med et kyss på begge kinn – det heter «La Bise», tipser Mathiesen.

Les også:  Påskeferie: Snøskredfaren i Nord kan bli betydelig

Nederlendere og spanjoler – rake motsetninger
Hun beskriver videre nederlendere og spanjoler som rake motsetninger. Er du på ferie i Spania og skal på date, er det ikke uvanlig at daten din først starter rundt 22.00. Er du sulten, så spis før du går ut eller sats på at du kan leve på luft og kjærlighet. 

– Hvis kjemien stemmer, er det bare å holde seg fast. En date med en spanjol kan bli heitere enn en chorizopølse, forklarer Mathiesen.

Skal du til Nederland derimot, kan det ta tid før det slår gnister. Ifølge Mathiesen kan du like godt utsette hjemreisen, for nederlendere dater over lengre tid for å forsikre seg om at de har truffet den rette før de går inn i noe forhold. 

Les også:  Datingekspert avslører: Personlighetene som kan avgjøre daten

– Nederlendere er også veldig ærlige. Unngå små, hvite løgner og ikke bli overrasket over hvor direkte de kan være. Det er bare sånn de er. En annen ting som også er verdt å nevne er at de foretrekker en rettferdig deling av regning, sier Mathiesen. 

Ifølge happns datingekspert spiller alkohol en rolle når det dates i England, så du bør være forberedt på at daten tilbringes på en pub. Det er bare å skrote alle planer om en museumsdate, og når regningen kommer på bordet, så må den deles. Det er også verdt å huske på at den britiske dronning ikke må kritiseres – da kan du risikere å bli dumpa. 

I Brasil er det mer vanlig med komplimenter, flørting er et must og det er viktig å uttrykke kjærlighet. Du må imidlertid ikke ta det personlig om daten blir utsatt eller er forsinket. Brasilianere bruker tid på å gjøre seg klare.

Les også:  Påskeferie: NAF advarer mot løse gjenstander i bilen

– De kan også finne på å be om nummeret ditt uten å benytte seg av det. For hvem er det egentlig som sender SMS i disse dager? De har også vanskelig for å si nei og er alltid forsinket, men de er best i klassen når det kommer til unnskyldninger for å komme seg unna. Du må bare lære deg å lese dem, sier Mathiesen. 

Skal du til Italia har du allerede vunnet datens halve hjerte, hvis du er god til å lage mat. Bli heller ikke overrasket hvis du tidlig blir omtalt som «forlovede», for det er slik de omtaler kjæresten sin. Og ikke glem at du aldri kan ta plassen til din dates mor – italienere elsker mammaen sin. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.