Silje Nordnes med ny podkast på NRK om kjærlighetssorg

nrk

Hva skjer i kroppen og hodet når man har kjærlighetssorg? Hvorfor gjør det så fryktelig vondt? Det ønsker Silje Nordnes å finne ut av i podkasten «Kjærlighetssorg».

– Kjærligheten har jeg alltid vært veldig interessert i. Det er så spennende hvordan vi mennesker knytter oss til hverandre, og hvordan denne tilknytningen noen ganger bare slutter å være der. Dessverre har kjærlighetssorg blitt et stadig tilbakevendende tema i mitt liv, forteller Silje Nordnes.

I podkasten «Kjærlighetssorg» vil Silje finne ut hva kjærlighetssorg er, hva som skjer i kroppen og i hodet, og hvorfor det gjør så fryktelig vond.

– Selv om jeg har hatt mye kjærlighetssorg, har jeg ikke helt visst hva jeg faktisk har vært gjennom. Det er veldig sterke følelser, og man kan til og med kjenne det fysisk i kroppen. Hvorfor er det sånn, og hva gjør det med oss? Det er spørsmål jeg har prøvd å finne svaret på, sier hun.

Les også:  Gåte klatrer på strømmetjenestene

Podkasten har premiere i appen NRK Radio onsdag 18. mai.

I podkasten møter Silje tre personer, Julie (26), Henriette (21) og Martin (29), som har opplevd brudd på forskjellige måter og som forteller sine historier.

– Da jeg begynte å lage podkasten hadde jeg ikke kjærlighetssorg lenger og derfor ville jeg ha med noen som stod midt oppi det. Gjennom Julie, Henriette og Martin får vi høre hvilke følelser og tanker som kan oppstå når et forhold tar slutt, forteller Silje.

Les også:  Bikelane slipper låta "Toes"

Vi hører også fra eksperter som belyser temaet kjærlighetssorg fra sitt felt: tre psykologer og psykologspesialister, en hjertespesialist, en hjerneforsker, en musikkprofessor og en trener i kickboksing.

Kjærlighetssorg er noe stort sett alle går gjennom en eller flere ganger i løpet av livet, og følelsene det gir er ganske universelle. Likevel er opplevelsen av det og hva som hjelper forskjellig fra person til person, fordi vi mennesker er forskjellige.

Les også:  Richard Hawley slipper albumet "In This City They Call You Love"

– Jeg har lært at det ikke finnes noen «oppskrift» på hvordan man kommer over en kjærlighetssorg. Derfor har jeg med podkasten prøv å lage en slags buffé med abstrakte og konkrete råd til hvordan man kan håndtere det, så kan hver enkelt velge de rådene som passer seg, sier Silje.

Podkasten er for alle som har kjærlighetssorg, eller har hatt det, og Silje ønsker at lytteren skal føle seg mindre alene, komme seg ut av sorgen og få troen på kjærligheten igjen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.