Sikrer fiskeeksporten – Setter inn ekstra skip

ncl

NorthSea Container Line tar inn ekstra skip for årets makrellsesong. Selskapet har tatt inn skipet Samba for å øke tilgjengelig kapasitet for fiskerisesongen.

Med nylige 600 tonn fisket makrell siste uke er årets høysesong for eksport av pelagisk fisk i full gang. Vi er glade for å kunne kunngjøre en økning i skipskapasitet. NorthSea Container LIne tok i forrige uke skipet Samba inn i operasjon, og tilbyr nå ytterligere kapasitet i møte med sesongvariasjonen, sier kommersiell sjef Eivind Bergland. Samba har en kapasitet på 679 TEUS; med 160 reefer plugger.

Satsning kommer hele kysten til gode
– Med et ekstra skip inn i vår operasjon får vi foruten ekstra frysecontainer kapasitet, også til en ny og effektiv schedule.Vi har i de siste årene fokusert på å utvikle et sterkt transporttilbud på Nord-Norge og vi ser en veldig fin utvikling her. Vi stiller opp på de store fiskerilokasjonene Måløy, Ålesund og Florø men kommer i tillegg til å støtte opp om andre viktige fiskerihavner som Egersund. Egersund server vi nå også ukentlig, sier Bergland.

Kvoten for fiske av makrell er lavere i år enn tidligere år, redusert med ca 40.000 tonn til ca 190.000 tonn totalt i 2018. Til tross for denne nedgangen ønsker vi å vise både fiskeeksportører og andre aktører innenfor shipping, transport og spedisjon at vi tar eksportnæringens behov på alvor, fortsetter Bergland.

– Det er også mye annen norsk fisk som skal transporteres ut av Norge i perioden. Sild, torsk, lodde og sei befinner seg også inni fryse-containerne vi frakter ut av Norge. I tillegg har vi en voksende andel tørrfisk som skal eksporteres ut til internasjonale markeder, sier Bergland.

– Godt samarbeid er oppskriften til suksess i travle perioder. Det er ganske formidabelt hvordan aktørene i transportkjeden går sammen for å få dette til. Det er godt samarbeid mellom de aktuelle terminalene, oversjølinjer, speditører og transportører som er en av nøkkelingrediensene for gode logistikkløsninger i høysesong, avslutter Bergland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.