Shikoswe slipper albumet «Back in the Tall Grass»

hes

Shikoswe sine drømmende poplåter og særegne stemme har blitt sammenlignet med alt fra Cocteau Twins til Beach House. I helgen spilte hun på Øyafestivalen i Oslo, På fredag slipper hun sitt første album «Back in the Tall Grass».

– «Back in the Tall Grass er om et brudd, en ny start og så et brudd igjen.Sounden ble til ved at den daværende kjæresten min og jeg var i øvingslokalet noen måneder og lagde demoer, så tok vi med oss sangene til Jørgen Træen i Duper Studio som løftet platen til den endelige formen sin. Prosessen med å skape sounden og annet rundt musikken, som videoer og artwork, har handlet om å bonde med de som er involvert, og om å føle meg friere i møte med andre, forteller Shikoswe.

Les også:  Ny bok fra Museumsforlaget: Kunstsentrenes vekselstrøm

Shikoswe, som kommer fra sør i Zambia og Ås, dukket opp på den bergenske indiescenen med EP-en «The Hour of the Body» i 2016. Hun fant fort et publikum i byens undergrunn, og ordet om en forfriskende, ny stemme med svevende indiepop-låter har spredt seg til et lydhørt publikum rundt om i landet. Siden den gang har låtene hennes fått strålende omtaler både i- og utenfor Norge, og blitt listet på både P3 og P13.

Les også:  Dramaserien «Fling» kommer på TV 2 Play

Shikoswe har blant annet spilt på Øya, Bergenfest, Villvill Vest, by:Larm og Trondheim Calling her hjemme, i tillegg til festivaler i både Sverige og Danmark.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.