Sett i gang å røk!

weber

Røkt laks. Røkt mørbrad. Pulled pork. Nå finnes det lekre, røkte retter overalt. Flere og flere gir seg i kast med røking i jakten på den perfekte grillsmaken – og for å utfordre seg selv i matlagingen.

Før i tiden røkte vi maten for å konservere den. Røken får nærmest væsken til å fordampe, og dermed bevares maten. På denne måten kunne vi hente kjøttpålegg fra spisekammereset, og servere det året rundt. I dag er det smaken folk elsker på for eksempel laks, skinke og grillmat. Røk har blitt en av de hotteste grilltrendene.

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

Når du ønsker å starte røkeventyret på den vanlige kule- eller gassgrillen, trenger du bare røketre – enten som røkspon, røkeflis eller røkechunks – og kanskje en røkeboks.

Men når du først får smaken på røkt mat, er neste stopp Webers smoker: Smokey Mountain Cooker. Denne grillen er bygget spesifikt for å sikre en lav temperatur – noe som gjør den perfekt for røking og for grilling av mat med «low and slow»- metoden.

Les også:  Stor skadeøkning i fjor: Slik stenger du hytta etter påske

Det er på grunn av formen, oppbygningen og det integrerte vannkaret at du klarer å holde en lav, stabil temperatur i flere timer – nettopp det som er nøkkelen til røking. Med Weber-grillen kan du eksperimentere med å røke fisk, kjøtt, ost og grønnsaker, og du kan også gi deg ut på noen av de ekte amerikanske grillklassikerne, for eksempel pulled pork.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.