– Senker terskelen for å produsere egen strøm

solpanel

Etter en vinter med høye strømpriser oppgir 13,6 prosent av de spurte i en InFact-undersøkelse at de vurderer å investere i solcellepanel. Fjordkraft svarer på interessen ved å inngå et samarbeid med Solcellespesialisten. Målet er å gjøre det enklere for kundene å produsere egen strøm.

Fjordkraft starter salget av solceller til privatkunder i april. I mars har har over 4000 kunder vist interesse for solsatsingen ved å be om å få tilsendt mer informasjon.

– Etter en vinter preget av høye strømpriser ønsker vi å legge til rette for dem som ønsker å produsere egen strøm. Vi har gjort en grundig analyse av markedet for å tilby kunden enkle, trygge og effektive løsninger, og ønsker å senke terskelen for å investere i solceller, sier kommunikasjonsdirektør Jeanne Tjomsland i Fjordkraft.

Samarbeider med Norges største solcelle-leverandør
Solcellespesialisten vil selge sine løsninger gjennom Fjordkraft.

– Samarbeidet med Fjordkraft vil gi et løft med hensyn til å øke interessen for og kunnskapen om solproduksjon, sier sivilingeniør og grunnlegger av Solcellespesialisten, Carl Christian Strømberg.

Hans firma har installert 1000 solcelleanlegg siden 2005 og merker nå at interesse og oppdragsmengden tar av.

– Solpanel sparer deg for strømkostnader, og hvis du i tillegg selger overskuddsstrømmen din ut på strømnettet vil du tjene penger også her. Det er en langsiktig investering, men en vanlig husholdning kan forvente å dekke 10–20 prosent av det årlige strømforbruket med et solcelleanlegg. Sett over en forventet levetid på minst 25–35 år sier det seg selv at dette har en stor verdi. Siden lønnsomheten er avhengig av strømprisen, som igjen er svært uforutsigbar, er det vanskelig å spå mange år frem i tid.

Kjøper overskuddsstrøm
– Solcellespesialisten er en nasjonal aktør som har installatører lokalisert i blant annet Bergen, Oslo, Trondheim, Kristiansand, Haugesund, Stavanger, Drammen, Hamar og Fredrikstad. Det passer oss godt som en strømleverandør med kunder over hele Norge, sier Tjomsland.

Fjordkraft betaler solstrømskundene 1 kroner per kWh overskuddsstrøm de produserer. Fjordkraft vil ikke gå ut med priser på solcellepanelene før lanseringstidspunktet.


Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.