Seks personer druknet i februar

odd fellow redningsselskapet

Seks personer omkom i drukningsulykker i februar. Så langt i 2022 har 11 personer druknet, noe som er tre flere enn på samme tid i fjor, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk.

Tre personer omkom fra fritidsbåt i februar, mens en person omkom fra yrkesbåt i februar.  

I Kvinnherad i Vestland ble en mann i 80-årene funnet omkommet i sjøen ved Dimmelsvik båthavn. En mann i 70-årene ble funnet ved siden av en båt i Harangsfjorden i Binndal i Nordland. I starten av mars ble en mann i 60-årene funnet omkommet i Rosfjorden i Lyngdal i Agder, etter sist å ha blitt sett i Agnefest båthavn 17. februar.

I Svolvær i Nordland ble en mann i 40-årene meldt savnet fra et fiskefartøy i februar. Han ble funnet omkommet i nærheten av båten, og ble hentet opp av en dykker. 

Les også:  Nordland: Halvparten kjører halvveis i blinde!

To personer druknet etter fall fra land i februar. 

I Trøndelag ble en mann i 30-årene funnet i Kanalen i Trondheim av dykkere, seks dager etter at han ble meldt savnet etter en bytur. En mann i 20-årene funnet omkommet i Damsgårdsundet i Bergen.

Totalt elleve personer har druknet så langt i år. Av disse var ti menn og én kvinne. Alle var over 20 år, og mer enn halvparten var 60 år eller eldre.  

Fem av de som har druknet så langt i år omkom i forbindelse med bruk av fritidsbåt, mens tre druknet fra yrkesfartøy. I tillegg har tre drukningsulykker skjedd etter fall fra land. Så langt i år har det ikke vært drukningsdødsfall etter fall gjennom isen.  

Les også:  Dødsfall i trafikken: Færre drepte i november

I januar og februar har det vært drukningsulykker i fem av landets fylker. Nordland har hatt fire drukningsulykker, mens  tre personer har druknet i Agder. To personer har druknet i Troms og Finnmark og i Vestland. Trøndelag har hatt én drukningsulykke.

Redningsselskapet ber folk ta forholdsregler når man oppholder seg rundt eller på vann og is, og kjenne til hva de gjøre om de faller ut i kaldt vann. 

– Faller du ut i vann som er 15 grader eller kaldere, får kroppen kuldesjokk. Du gisper og pusten blir raskere og ukontrollert, enten du vil eller ikke. Det er farlig, særlig hvis du havner under vann og puster det inn i lungene. Å vite at kuldesjokket går over er viktig. Da unngår du panikk, og kan bruke energien på å få kontroll på pusten og holde deg flytende. Så kan du finne ut hvordan du skal berge deg selv, sier Tanja Krangnes, fagsjef for drukningsforebygging i Redningsselskapet. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.