Seier for frivilligheten: Full momskompensasjon i 2022

frivillighet moms

Regjeringen øker potten for momskompensasjon til frivillige organisasjoner med 132 millioner kroner for 2022. Det gir full momskompensasjon for 2022.

– Mange folk sliter nå, og frivilligheten er der for folk. Derfor bevilger vi mer penger for å få full momskompensasjon. Det er en kjempegod investering for at lag og foreninger skal bruke tida si på aktivitet til folk og ikke på søknader og byråkrati, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen til TV 2 Nyhetskanalen.

Les også:  LESERINNLEGG: Andøy kommune en fiskerikommune

– Dette er en stor seier for norsk frivillighet. Vi er veldig takknemlige for at regjeringen har funnet rom for å tilbakebetale alle momskronene til frivilligheten, som sikrer god og forutsigbar finansiering i utfordrende tider, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Anette Trettebergstuen bekrefter også at regjeringen vil jobbe for full og rettighetsstyrt momskompensasjon til frivilligheten, slik Hurdalsplattformen lover.

– Nå skal vi lage et system for det så vi kan innføre det snart, forsikrer Trettebergstuen.

Les også:  Knuser nabolandene: Norge best i Norden på miljø

Ifølge Frivillighet Norges beregninger mangler det 2,025 milliarder kroner i det foreslåtte statsbudsjettet for 2023 til å dekke frivillighetens momskostnader for neste år. Organisasjonenes årlige usikkerhet rundt hvor mye penger de vil få tilbakebetalt må bort, mener Frivillighet Norge.

– Det er gode signaler fra Trettebergstuen. Vi ser fram til at regelstyring kommer på plass, så organisasjonene blir trygge på at de får tilbakebetalt alle momsutgiftene de har og slipper på lure på om det er satt av nok midler, avslutter Stian Slotterøy Johnsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.