Scandic Havet spanderer hotellfrokost på strandryddere

frokost

Lørdag 5. mai går den offisielle Strandryddedagen av stabelen, en nasjonal miljødugnad i regi av Hold Norge Rent. Scandic tilbyr Norges beste hotellfrokost gratis til store og små strandryddere i hele landet.

I Bodø kan du få gratis hotellfrokost på Scandic Havet. Målet er å gi strandrydderne en kickstart på dagen og bidra til å samle inn ekstra mye søppel.

– Strandryddedagen er et fantastisk initiativ som endrer holdninger og reduserer forsøpling av naturen. I fjor deltok hele 48 000 nordmenn på ryddeaksjonen. Vi vil bidra til nok et knallår og ønsker velkommen til en energirik start på dagen hos oss, sier administrerende direktør i Scandic Hotels Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

Vil gjøre det lett for gjestene å være miljøvennlige
Allerede i 1993 startet Scandic å jobbe målrettet med miljøtiltak. Mer enn 180 Scandic-hoteller i hele Norden har det offisielle nordiske miljømerket Svanen, verdens strengeste miljøkrav for hotell. Scandic benytter ikke éngansforpakninger på hotellene, og med dette bevisste miljøvalget sparer hotellkjeden hele 50 millioner éngansforpakninger – hvert eneste år! Såpe og sjampo på rommene kommer fra dispensere, og hotellkjeden serverer eget vann tappet og filtrert lokalt i stedet for importert vann på plastflasker. Mer enn 4 millioner færre plastflasker fraktes nå til hotellene som en konsekvens av dette. Scandic er dessuten opptatt av miljøtiltak som gjennomføres i samarbeid med gjestene. Det kan bety alt fra mindre tallerkenstørrelser i bufféen til kildesortering på rommene.

Les også:  Valentines day: Nå kan du få hjerte-pizza hos Olivia i Bodø

– Vi i Scandic er opptatt av å ta vare på miljøet, og ikke minst gjøre det enkelt for gjestene å være miljøvennlige. Sammen med gjestene reduserte vi matsvinnet på hotellene med 85 tonn i 2017, en nedgang på over 9 prosent fra året før. Nå vil vi legge til rette for at enda flere er med og rydder søppel på Strandryddedagen. Vi serverer derfor gratis frokost og deler ut avfallssekker. Jobber vi sammen får vi til mye mer, sier Steen-Mevold.

Les også:  Avinor: Seks nye tårn overføres til Bodø

Også Hold Norge Rent er opptatt av tiltak som motiverer mannen i gata til å gjøre en innsats.

– Strandryddefrokosten til Scandic er et flott initiativ og et fantastisk tilbud til Norges frivillige ryddere, og Hold Norge Rent håper dette vil motivere enda flere frivillige til å bli med ut og rydde på Strandryddedagen lørdag 5. mai, sier daglig leder i Hold Norge Rent, Lise Keilty Gulbransen.

Stort engasjement
Dette er ikke første gangen Scandic-hoteller engasjerer seg i Strandryddedagen. I 2017 «adopterte» de ansatte på Scandic Fornebu strender i sitt nærområde, og funnene her sjokkerte hotelldirektør Toril Flåskjer.

Les også:  Ønsker fortgang i konsesjonssak i Bodø

– I fjor plukket vi hele 86 kilo søppel på bare noen få timer. Mange av våre medarbeidere stiller opp i år også, og med gratis frokost til strandryddere håper vi også mange andre finner veien til Scandic Fornebu for en givende dag der man kan gjøre en liten innsats for å bekjempe et lokalt- og globalt miljøproblem.

Engasjementet mot forsøpling av naturen øker stadig i hele landet. Ifølge Hold Norge Rent er det allerede registrert 25 000 flere frivillige så langt i 2018 enn i hele 2017. Scandic håper deres tiltak med gratis frokost på Strandryddedagen vil inspirere enda flere til å bli med. 25 hoteller deltar, fra Kristiansand i sør til Alta og Vadsø i nord. Påmelding til de respektive arrangementene skjer på scandichotels.no/strandryddedagen

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.