SAS innfører forebyggende tiltak i tilfelle pilotstreik

sas eurobonus fly

SAS har mottatt et streikevarsel fra pilotenes fagforeninger i Danmark, Norge og Sverige. Mekling pågår, men hvis det ikke oppnås enighet mellom partene innen 29. Juni 2022, vil piloternes fagforeninger streike.

SAS innfører derfor nå forebyggende tiltak for å hjelpe de kunder hvis flyvninger vil bli påvirket av en potensiell streik.

En potensiell pilotstreik vil ha stor innvirkning på SAS’ trafikk, og mange reisende risikerer å bli påvirket. Da vi samtidig er i høysesongen, er kapasiteten på alternative flyvninger svært begrenset. Derfor innfører SAS nå forebyggende tiltak for å gi reisende mulighet å planlegge alternativer til deres planlagte flyvninger.

Les også:  Nye lufthavner for Tårnsenteret i Bodø

SAS tilbyr reisende booket på SAS-flyvninger mellom 27. juni og 3. juli 2022 muligheten til å gratis ombooke sin reise til en senere dato. Reisende kan ombooke til en SAS-flyvning på en annen dato, innenfor de neste 360 dagene til samme destinasjon, hvis samme serviceklasse er tilgjengelig.

Hva reisende kan gjøre:

  • Ikke alle SAS-flyvninger vil bli påvirket av en potensiell streik. For å se om en flyvning sannsynligvis vil bli påvirket, kan reisende gå til sas.no for å sjekke statusen på deres flyvning.
  • For å benytte muligheten til å ombooke en berørt flyvning, henvises reisende til Mine bestillinger på sas.no.
Les også:  Spiller inn nye togruter i Nordland

Passasjerer som bestilte billetten sin via et reisebyrå eller en turoperatør må kontakte disse direkte.

Den potensielle streiken forårsaker et høyt press på SAS’ kundeservice, og ventetiden er lengre enn normalt. Ved å sjekke statusen på en booking gjennom SAS’ selvbetjeningsløsninger, kan reisende unngå lang ventetid på telefon- og chat-linjene.

Reisende vil kontinuerlig motta informasjon og oppdateringer via SMS, e-post og på vår hjemmeside, sas.no. For å kunne hjelpe kunder som er berørt av en potensiell streik, styrker SAS bemanningen på kundetjenesten og kundesentrene, der det er mulig.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.