Sandra Borch til Nordland og Finnmark

rein vinter

Neste uke drar landbruks- og matministeren til Nordland for å møte reindriftsutøvere som står midt i en omfattende beitekrise. Senere i vinter drar hun til Finnmark.

I november og desember kom de første meldingene om svært vanskelige beiteforhold i reindriften. Situasjonen har forverret seg utover vinteren, store mengder is og snø gjør at reinen ikke får tak i mat.  

Beredskapsutvalgene i Nordland og i Troms og Finnmark har erklært beitekrise i flere distrikter. Det blir kjørt ut fôr til reinflokkene i alle disse distriktene.

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

Landbruks- og matministeren skal møte reindriftsutøvere som er berørt av krisen, både i Nordland og i Finnmark. I går hadde hun samtaler med lederne for kriseberedskapsutvalgene for å få en foreløpig orientering.

Kriseberedskapslederne fortalte om en næring som har vært godt forberedt og som håndterer krisen på en god måte. Erfaringene fra beitekrisen i 2020 har vært nyttige.

– Jeg er svært imponert over jobben som nå gjøres, både i næringen og i forvaltningen, sier landbruks- og matminister Sandra Borch etter samtalene.

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

– Jeg fikk tilbakemelding om at den nye forskriften om ekstraordinært tilskudd til kriseberedskap fungerer godt, og at man er fornøyd med ordningene som er etablert for å avhjelpe krisen. Men det er grunn til å understreke at dette er en krise som skal håndteres langt utover våren. Jeg kommer til å følge utviklingen tett, og ser fram til å høre mer om utfordringene når jeg møter næringen i Nordland og Finnmark, sier landbruks- og matministeren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.