Sandra Borch og Trygve S. Vedum stilte finansministeren til veggs om fraflytting i Nord-Norge

tromsø

Sandra Borch og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) stilte finansministeren til veggs i spørretimen om fraflytting og sentralisering i Nord-Norge under spørretimen på Stortinget idag.

Resultatene av åtte år med sentraliseringspolitikk tikker inn. For noen uker siden kom SSB med tall som viser at total innenlands fraflytting i Nord-Norge var over 7700 personer. Nord-Norge tømmes med andre ord for folk, mener Sandra Borch og Trygve Slagsvold i Senterpartiet.

Les også:  Rødt kritisk til ferjeanbudet Dønna - Herøy

– Det er dramatiske tall, og en direkte konsekvens av en villet sentraliseringspolitikk fra Høyre og Frp. Endringer i flyttemønster skjer ikke over natta, uttaler politkerne i en pressemelding til Bodøposten.no.

Regjeringens perspektivmelding som ble lagt fram i februar, som skal fokusere på de viktigste målene førti år frem i tid nevner ikke fraflyttinga i Nord-Norge med ett ord, mener Senterpartiet.

De siste årene har de store politiske debattene som omhandler Nord-Norge handlet om tvang, nedlegging og sentralisering. Folk i nord har gang på gang blitt overhørt, overprøvd og overkjørt, ifølge Senterpartiet.

Les også:  Oppgraderer Steigentunnelen

– Høyre-regjeringen har brukt åtte år på å systematisk sentralisere tjenester alle trenger, avslutter Senterpartiet-politikerne.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.