Samferdselsministeren om bord i første tog til Sverige etter pandemien: – Bruk kollektivtilbudet både i Norge og på utenlandsreiser

Samferdselsdepartementet

Statsråd Nygård reiste mandag morgen med tog mellom Fredrikstad og Sarpsborg. Toget, som startet på Oslo S, var det første Vy-toget etter pandemien med Gøteborg sentralstasjon som siste stopp.

– Endelig kan folk ta toget til Sverige igjen! Det er veldig positivt at de reisende nå har klimavennlig kollektivtilbud til og fra utlandet. Tog, buss og annen kollektivtransport bidrar til å redusere klimagassutslipp, samtidig som fremkommeligheten og trafikksikkerheten på veiene blir bedre. Jeg vil derfor oppfordre alle som har mulighet til å kollektivtilbudet både i Norge og på utenlandsreiser, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Les også:  – Planlegg høstferien nå

Vys togtilbud mellom Oslo og Gøteborg er det første grensekryssende togtilbudet som gjenopptas etter at grenseovergangene ble åpnet 6. oktober.

Flere persontogtilbud mellom Norge og Sverige skal gjenopptas  
Alle persontogtilbudene mellom Norge og Sverige ble innstilt etter at smitteverntiltak mot koronapandemien ble innført i mars 2021.

I tiden fremover kommer flere grensekryssende persontogtilbud til å bli satt i drift igjen. Dette omfatter blant annet SJ Norges togtilbud mellom Trondheim og Storlien, SJ ABs tilbud på strekningen Oslo–Stockholm og Vy Tåg ABs togtilbud mellom Narvik og Kiruna.

Les også:  Italia stopper 5G grunnet strålefare

Alt er ikke som før pandemien
Selv om de grensekryssende persontogtilbudene gjenopptas, må passasjerene sette seg inn i regler for smittevern og krav til dokumentasjon. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.