Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark er case for forskningsseminar

svartisen saltfjellet

Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark er et av to caser når forskere skal se på hvordan naturvernområder kan være en ressurs for samfunnet – uten at det går ut over lokale bruksinteresser eller verneverdier. Nå har forskerne invitert forvaltning og brukere til debatt.

Forskningsprosjektet PARKAS skal utforske hvordan naturmangfold, kulturhistoriske verdier og andre miljøgoder kan forvaltes på en helhetlig måte. Nå sparkes prosjektet offisielt i gang med et seminar hvor brukerne står i sentrum.

Les også:  Høyteknologisk industrieventyr på Hamarøy

– Prosjektets første seminar skal være en møteplass som prioriterer brukernes interesser og behov ved forvaltningen av verneområder, sier prosjektleder sier Véronique Simon som er en av de to prosjektlederne i forskningssamarbeidet.

– Målet er å skape en dialog på tvers av roller, interesser og aktiviteter, samt å diskutere muligheter for en felles tilnærming til miljøpolitikk og kulturarvforvaltning i naturvernområder.

Seminaret holdes 6.-8. november på Geilo Holtel.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.