Russland utestenges fra vinter-OL i 2018

russland ol

IOC har nettopp landet på konklusjonen om å suspendere Russlands nasjonale olympiske komité. Det systematiske dopingjukset i forbindelse med OL i Sotsji får konsekvenser: Russiske utøvere må eventuelt konkurrere under olympisk flagg i OL.

IOC åpner likevel for at utøvere som er kommet opp til olympisk nivå i perioden etter 2014, og som har vært underlagt et strengt antidopingregime gjennom den etablerte Pre Games Testing Task Force, muligheten til å kunne delta i PyeongChang i Sør-Korea 9. – 24. februar 2018.

Les også:  Disse skiskytterne er klare for Holmenkollen

– Jeg synes utestengelsen av Russlands nasjonale olympiske komité, og utøvere som deltok i dette jukset, er riktig. Systematisk juks på nasjonalt nivå er et alvorlig angrep på idrettens integritet. Samtidig gjør IOC helt rett når de har bestemt at dagens beviselig rene russiske utøvere får lov å delta i OL denne vinteren, sier idrettspresident Tom Tvedt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.