Russiske Nornickel investerer gigantbeløp i grønt prosjekt

nornickel

Den russiske gruvegiganten Nornickel skal investere over 1,16 milliarder dollar i å utarbeide et omfattende, femårig oppgraderingsprogram for kobberraffineringskapasitet. Produksjonsstedet ligger omtrent 250 kilometer fra grensen til Finland og 300 kilometer fra grensen til Norge.

– Å legge ned og oppgradere utdaterte produksjonsanlegg samtidig som det bygges nye anlegg er viktig både for selskapets effektivitet og bærekraftige utvikling. Programmet legger stor vekt på miljøet. Ved å oppgradere kobberraffineringsanlegg i Monchegorsk, vil vi styrke posisjonene til avdelingen på Kola og Nornickel som helhet innen kobberproduksjon. Dette vil også være en løsning for å dempe luftutslipp generert av metallurgisk aktivitet. Jeg kan ikke understreke nok hvor viktig dette prosjektet er, sier Evgeny Borzenko, VP og sjef for Nornickels Kola-divisjon.

Les også:  Bevilger 118 millioner til Tolletaten: – Bra regjeringen er lydhøre

– Dette er en viktig milepæl for økonomien i regionen vår, og vi tar vår del i å støtte prosjektet veldig seriøst. Det sender et veldig godt signal til investorer, sier Andrey Chibis, guvernør i Murmansk-regionen.

Som en del av det omfattende oppgraderingsprogrammet vil den metallurgiske avdelingen til Kola MMC (et datterselskap av Nornickel) gjennomgå en større modernisering, noe som vil bidra til å minimere anleggets miljøavtrykk. Selskapets strategiske mål er å redusere utslipp på begge Kola-områdene med 85% i 2021 sammenlignet med 2015.

Les også:  Nye forslag om krav til sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser

I løpet av de siste årene har Nornickel satset mer på miljøet. Hovedfokuset for selskapets miljøpolitikk innebærer gradvis reduksjon av utslipp av luftforurensende stoffer og utslipp i avløpsvann.

Tidligere i 2019 satte den norske siden stor pris på resultatene som Norilsk Nickel oppnådde for å beskytte miljøet og økologien mot forurensning, og uttrykte håp om at selskapet vil fortsette slike effektive aktiviteter, rapporterte nyhetsbyråer.

Les også:  De gir oss 17. mai-festen på NRK

Nordmenn kommenterte også den russiske regjeringens virksomhet med hensyn til implementering av standarder og etablering av miljølovgivning, som før eller senere skulle sikre en betydelig forbedring av miljøsituasjonen.

Norilsk Nickel-ledelsen er forpliktet til miljøvern og gjør alt for å implementere denne strategien, opplyser selskapet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.