Rundtur med Havila Capella kansellert

Havila Kystruten

Havila Kystruten har sett seg nødt til å kansellere rundturen Bergen – Kirkenes – Bergen, som hadde planlagt start 12. april 2022, grunnet fortsatt uavklart situasjon knyttet til skipets forsikringsdekning.

Passasjerer om bord vil så raskt det lar seg gjøre få bistand til sine hjemreiser, og alle reisende vil få refundert sine billetter med Havila Capella.

Håpet på løsning i det lengste
Utenriksdepartementet bekreftet sent onsdag kveld at sanksjonsbestemmelsen ikke var til hinder for normal drift og dermed også forsikring for Havila Capella. Etter å ha gått igjennom saken på nytt, kom det kontrabeskjed fra myndighetene torsdag ettermiddag.

– Først og fremst er vi veldig skuffet over at det ikke ble en løsning, og at myndighetene snudde nå i ettermiddag. Utenriksdepartementet har konkludert med at en ansvarsforsikring ikke er forenelig med sanksjonsbestemmelsene, sier administrerende direktør Bent Martini.

Les også:  Frykter reisekaos i sommer

– Det må vi bare akseptere, og vi synes det er forferdelig leit for alle våre passasjerer som hadde gledet seg til en hyggelig påsketur om bord Havila Capella. Da Utenriksdepartementet kom med sin bekreftelse i går trodde vi at vi skulle få seile igjen, men det ble beklageligvis ikke en realitet nå.

Utenriksdepartementet la til grunn i sitt opprinnelige svarbrev at det er Havila Kystruten som har ansvaret knyttet til drift og finansiering av skipet og at skipet dermed ikke skulle være rammet av vedtatte sanksjoner.

Les også:  Skal overta veilysene i Nordland

Skal seile igjen
Havila Kystruten vil nå se på løsninger for å få Havila Capella i drift igjen så snart som mulig.

– Vi vil nå fortsette dialogen med myndighetene, forsikringsselskap og ikke minst med tanke på refinansiering av Havila Capella. Vi skal seile igjen, sier Martini.

– Nå ser vi frem til overtakelsen av Havila Castor, som vi planlegger å starte seilinger med fra Bergen 10. mai. Med løsning på Capella og Castor i drift, skal vi være godt rigget for en strålende sommer langs norskekysten. Tross utfordringene vi har møtt på underveis, velger jeg å se positivt på veien videre. Vi gleder oss til å vise frem våre fantastiske skip til enda flere passasjerer i tiden som kommer.

Les også:  Nå får Sortlandsbrua nytt lys

Passasjerer om bord vil så raskt det lar seg gjøre få bistand til sine hjemreiser før mannskapet stenger skipet som vil bli lagt i opplag i Bergen inntil videre.

– Jeg vil personlig takke alle våre tålmodige passasjerer som har ventet like lenge som oss på en avgjørelse i denne saken, og vi beklager virkelig at vi ikke kan gjennomføre turen som planlagt. Jeg vil også få takke alle ansatte og samarbeidspartnere som har stått på dag og natt i et forsøk på å løse denne utfordrende situasjonen, avslutter Martini.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.