Roar (25) fra Bodø får 10.000 kroner i støtte fra Solofondet

handeland pr

Roar Wiik fra Bodø er en av de første som får tildelt stipend fra det nyoppståtte Solofondet. Roar er medlem i Bodø Seilforening, og ønsker støtte til å sette i gang en jollegruppe rettet mot yngre seilere. Han er blant 29 ungdommer fra hele landet som har søkt og fått støtte fra Solofondet, som i år kom tilbake etter en pause på 15 år.

Skilte seg ut blant mer enn 1300 søkere
– Vi er enormt imponerte over det engasjementet ungdommer som Roar viser. Han har skilt seg ut i en bunke med over 1300 søknader, og det er en glede å kunne hjelpe ham med å realisere sin drøm, sier Maria Heimisdottir Brennodden, som er ansvarlig for Solo hos Ringnes.

Les også:  Nye lufthavner for Tårnsenteret i Bodø

Solofondet har som mål å inspirere og hjelpe aktive og engasjerte ungdommer til å virkeliggjøre sine hjertesaker, og har i år delt ut totalt 750 000 kroner.

Mestringsfølelse, fysisk aktivitet og nærhet til natur
Roar er opptatt av å gi barn og ungdom i lokalmiljøet sjansen til å lære å seile joller, fordi det gir dem både mestringsfølelse, sjansen til å være fysisk aktive og nærhet til flott natur.

Da Solofondet åpnet for nye søknader tidligere i år, benyttet Roar muligheten til å søke om penger til blant annet å investere i en container der båter og annet utstyr kan lagres tørt og sikkert. Solofondet likte ideen, og har bevilget 10 000 kroner.

Les også:  Har solgt 75 000 rundstykker langs Nordlands veier

Flere sjanser for andre ungdommer i 2020
De som nå har fått tildelt støtte fra Solofondet, går en spennende tid i møte når de nå kan gå i gang med å sette sine prosjekter ut i livet. Men det er slett ikke for sent for andre som ønsker å oppnå det samme.

– I 2020 setter vi i gang en ny runde med Solofondet, og håper på flere spennende søknader fra vestfoldsungdommer som virkelig brenner for noe. De eneste kravene for å søke er at du er mellom 15 og 25 år. Det finnes ingen begrensninger for hva man kan søke midler til, og det er dette som gjør Solofondet unikt i Norge, sier Brennodden.

Les også:  Test: Disse kjøleboksene er best til bilferien

Solofondet ble et fenomen på 1990-tallet, da det ble en av de aller største og mest populære støtteordningene for ungdom. Fondet bevilget den gang over 11 millioner kroner til over 1300 små og store prosjekter. Talenter som Erlend Loe og Kristian Valen fikk starthjelp den gang. Årets satsing er den første siden Solofondet gikk i dvale i 2003.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.