Riksveg 80 mellom Bodø og Fauske stengt

statens vegvesen

Riksveg 80 mellom Bodø og Fauske vil ikke åpne før tidligst torsdag ettermiddag. På grunn av dårlig vær har det ikke vært mulig å fly over skredområdet med helikopter eller drone onsdag.

– Sikkerhet kommer først, både for Statens vegvesen og for de vi er avhengige av for å åpne vegen. Det har ikke vært mulig for oss å gjøre vurderingene vi trenger før vi kan gå inn i området og starte arbeidet med å rydde vegen, sier seksjonsleder Olav Korsaksel i Statens vegvesen

Etter planen skulle en geolog fra Statens vegvesen ut med helikopter i formiddag, for å se nærmere på skredområdet ved Kistrand, der det gikk et sørpeskred ved halv seks-tida onsddag morgen. Skredet skjedde like ved der en ansatt i Mesta ble tatt av sørpeskred i mars 2021.

Les også:  Video: – Fauske kommune er redd sin egen barneverntjeneste

Det er ikke aktuelt å sende mannskaper inn i området uten at området vurderes som trygt.

Sørpeskredet er antakelig det største noensinne mellom Bodø og Fauske. Det har heller ikke skjedd før at riksveg 80 har måttet stenge så lenge. Også Nordlandsbanen er sperret av skred.

Etter planen skal Statens vegvesen observere stedet fra helikopter så snart det blir lyst torsdag. Deretter blir det gjort en ny vurdering av hvorvidt vegen kan åpne i løpet av ettermiddagen.

Les også:  Oppgraderer Steigentunnelen

Det er omkjøringsmulighet langs fylkesveg 812 via Rognan, Misvær og Saltstraumen.

Både politiet i Nordland og Statens vegvesen advarer mot all ferdsel langs skredutsatte strekninger på Helgeland og i Bodø-området.

E6 gjennom Sørfold har vært stengt to steder etter mindre skred, men her er vegen nå åpen.

Mange fylkesveger er stengt på grunn av skred og fare for skred.

– Det er store mengder vann som kan skape problemer, og svært mange strekninger kan være skredutsatte. Vi oppfordrer derfor folk til å vurdere om de må ut og kjøre, og også være forberedt på at det kan gå nye skred som fører til at veger må stenge, sier Olav Korsaksel.

Les også:  LESERINNLEGG: Tør regjeringspartiene støtte egne valgløfter?

Nedbøren har avtatt og det er ventet kaldere vær fra ettermiddagen onsdag. Det er imidlertid fortsatt stor skredfare på grunn av de store nedbørsmengdene.

Trafikanter oppfordres til å følge med på 175.no for oppdatert trafikkinformasjon fra Vegtrafikksentralen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.