Rekorduke for TV 2

tv2

Den siste uken har nordmenns behov for nyheter vært nærmest umettelig, og TV 2 har opplevd stor vekst for både TV 2 Nyhetskanalen, kveldsnyhetene og TV2.no. I tillegg har mediehuset flyttet deler av virksomheten tilbake til «Nøstet» i Bergen, det gamle hovedkontoret hvor TV 2 holdt hus i 25 år.

– Dette har vært en krevende uke for Norge, og for TV 2. Jeg kan ikke få fullrost den helprofesjonelle nyhetsredaksjonen vår nok, sportsgjengen som kaster seg rundt og produserer suverent innhold, selv uten at det spilles en eneste fotballkamp, og programavdelingen som på rekordtid fikk «Sammen» på luften, sier sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes.

TV 2 Nyhetskanalen har de siste syv dagene hatt sin høyeste dekning og høyeste seertid blant seerne noen sinne. Forrige torsdag satte kanalen andelsrekord i den kommersielle målgruppen 20-49 år, og i snitt har 789.000 seere vært innom kanalen daglig sist uke. På TV 2 Sumo har TV 2 Nyhetskanalen økt seingen med 300 prosent de siste dagene.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Også 18.30 og 21-nyhetene øker markant, og begge kveldssendingene har betydelig flere seere enn påsamme tid i fjor. Forrige søndag så hele 417.000 seere på 18.30-nyhetene og 540.000 så 21-nyhetene på TV 2. I tillegg vokser TV2.no, som denne uken satte rekord med over 1,7 millioner unike brukere på en dag.

– Behovet for nyheter og informasjon har knapt noen gang vært så stort som det er nå, og som allmennkringkaster tar vi samfunnsoppdraget vårt på alvor. Det innebærer også at vi skal gi folk noe å koble av med, og bidra til å kjenne på en fellesskapsfølelse i en tid hvor vi alle holder oss for oss selv, sier han.

TV 2s hovedkontor i Media City Bergen (MCB) og lokalene i Diagonale i Oslo er nå nesten tomme, med bare noen få sendekritiske funksjoner på plass, mens resten av medarbeiderne driver resten av mediehusets mange operasjoner utenfra.

Les også:  Glad for endelig beslutning på Helgeland

– Hvis noen hadde sagt dette til meg for en måned siden hadde jeg aldri trodd på dem, men vi må ha Reodor Felgen-typer i TV 2 enn de aller fleste andre steder. Nå er det bare noen få igjen i kontorlokalene, ellers kommer alle andre bidrag, både fra de som lager innholdet, og fra de som får det på luften, fra utenfor huset vårt, sier han.

De få medarbeiderne som fortsatt møtes daglig samles på ulike steder utenfor huset, på hotell i Bergen og Oslo, samt TV 2s gamle hovedkontor «Nøstet» i Bergen. TV 2 har fått låne lokalenegratis fra datterselskapet Vimond.

– Det var Helge Høibraaten i Vimond som tok kontakt med oss før helgen, og vi takket umiddelbart ja, forteller Bjarte Trettenes, leder for innenriksredaksjonen i Bergen, og «landslaget», TV 2s lokalkontorer.

Les også:  Glad for endelig beslutning på Helgeland

Gjennom helgen ble lokalene vasket og spritet ned, adgangskort produsert og parkering for reportasjebilene klargjort. Mens anleggsarbeidere holder på å demontere TV 2s gamle satellittpark på taket, har deler av nyhetsredaksjonen flyttet inn igjen.

– Gjengen som nå jobber fra våre gamle lokaler forteller at det var nostalgisk å komme tilbake, og stortrives i eksiltilværelsen, sier redaksjonssjef i TV 2 Nyhetene, Bjarte R. Trettenes.

Han jobber ikke selv inne i lokalene, men deltar i møter på telefon, for ikke å bidra å spre smitte fra ett sted til et annet, dersom noen skulle være smittet på ett av stedene.

– Vi har splittet redaksjonene slik at vi kan sette inn nytt mannskap på sendedesken på MCB ved behov. Det har gått forbausende bra, for en allerede moderne bedrift på teknologisiden, til nå å bli både heldigitale og fjernstyrte, forteller han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.