Rekordmye snø i Nord-Norge – Snøskredvarslingen forlenger sesongen

nve skredfare

Snøskredvarslingen forlenger sesongen med to uker, frem til 12. juni. Årsaken er rekordmye snø i Nord-Norge og i fjellet i Sør-Norge.

NVE har besluttet å forlenge sesongen for daglige snøskredvarsler på fastlandet frem til 12. juni. Hovedgrunnen er mye mer snø enn normalt, og at det fortsatt er vinterlige forhold med ustabil snø.

Daglig snøskredvarsel
– Vi ser at behovet for å forlenge sesongen er spesielt stort i år, og har besluttet å forlenge varslingssesongen, sier seksjonssjef for snøskredsvarslingen i NVE Rune Engeset.

Les også:  Dette frykter vi i trafikken i Nordland

Ordningene omfatter de 22 regionene på fastland, som normalt har daglig varsling i perioden 1. desember til 31. mai. Varslingen på Svalbard avsluttes som normalt 31. mai.

Hjelp NVE med å registrere observasjoner
– Vi jobber med å få observatører og varslere på plass for å kunne forlenge sesongen. Vi ønsker også observasjoner fra andre på tur, sier Engeset.

NVE følger også tett med på faren for flom, jordskred og sørpeskred. Her er informasjon fra felt viktig.

Les også:  – Planlegg høstferien nå

– Informasjon om snødekket, snøsmelting, jordskred, sørpeskred og mye vann i vassdragene er svært nyttig for oss å få inn. Bruk Varsom Regobsappen for å dele bilder av det du ser, og du hjelper oss med å lage så gode varsler som mulig, sier Engeset.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.