Rekordmange skaffer seg hund eller katt

jul

Antall katter og hunder fortsetter å øke i Norge i korona-tiden: Forsikringsselskapet Tryg har fått over 5.000 nye firbeinte bestevenner som forsikringsobjekter i 2021, en vekst på 17 prosent.

– Det er bra at folk forsikrer kjæledyrene sine. Det gir sikkerhet mot høye veterinærkostnader, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg. Tall fra bransjen viser en vekst på 10 prosent i antall forsikrede kjæledyr i 2021.

Tryg Forsikring la i dag frem regnskapet for 2021, som viser et resultat på 1,28 milliarder kroner, en forbedring på 574 millioner kroner fra 2020.

Les også:  Smarte råd til katteeiere i ferien

– Vi har hatt et år med god kundevekst og få store skader, og det vises på bunnlinjen, sier Irgens videre.

Tryg har utbetalt til sammen 220 millioner i erstatninger til kunder som er rammet av koronapandemien, i all hovedsak er dette saker innenfor reiseforsikring.

– Vi har hatt 55.000 enkeltsaker som har handlet om korona, og det er godt å vite at mange kunder som ellers hadde måttet betale regningen selv, har fått hjelp av oss. De fleste sakene har dreid seg om avbestilling av reiser i perioden der det var utstedt reiseråd mot utenlandsreiser fra norsk UD, sier Irgens.

Les også:  Rekordhøy interesse for turer i norsk natur

God vekst og flere kunder gir behov for flere ansatte, og antall medarbeidere i Tryg har økt gjennom 2021 til 1.361, en økning på 6,5 prosent.

1.086 av de ansatte jobber nå ved hovedkontoret i Bergen, det er 10 prosent flere enn i 2020.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.