Rekordmange betalte kontaktløst på 17. mai

kontaktløst kort

Ved bruk av kontaktløse BankAxept-kort kan man betale uten å måtte sette kortet i terminalen og taste PIN-kode, for beløp under 200 kroner. Det er nok å holde kortet over betalingsterminalen.

Aldri har så mange nordmenn kjøpt is og pølser med kontaktløse kort. På nasjonaldagen doblet vi bruken av kontaktløs betaling, viser ferske tall fra Bank Axept.

– På 17. mai hoper det seg opp store folkemasser rundt utsalgsstedene, og det blir det et stort press på de som holder åpen. Det er typisk kiosker, boder, restauranter og andre serveringssteder, sier Frode Riis Andersen, kommunikasjons- og markedssjef i BankAxept.

De ferske tallene viser at på nasjonaldagen var det småbeløpene fra 50 til 100 kroner som utgjorde den største veksten for fremtidens betalingsmetode.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

Reduserer kø
Flere og flere butikker og utsalgssteder i Norge aktiverer nå terminalene for kontaktløs kortbruk.

Vi ser en jevn og god økning i antall terminaler som kan håndtere kontaktløs betaling, 4000-5000 nye butikker i måneden. Selv om dette tilbudet ikke er markedsført i noen særlig grad, ser vi at det er noe folk har oppdaget, sier Riis Andersen.

Norske banker har utstedt rundt tre millioner slike kort på knappe et og et halvt år

– Vi vet fra tester at det er ni sekunder raskere å bruke kortet til betale kontaktløst enn å betale med kort på vanlig måte, sier han.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

Og det er ikke bare den yngre generasjonen som foretrekker kontaktløs betaling.

– Nesten halvparten av Norges befolkning sier at de vil ta i bruk kontaktløs kortbetaling så snart de har mottatt et slikt kort fra banken sin, viser en befolkningsundersøkelse TNS Kantar har gjennomført for BankAxept, sier han.

Forventer vekst
– Vi forventer at veksten i antall kontaktløse betalingstransaksjoner vil fortsette med økt styrke, og at flere butikker og kjeder vil aktivere sine betalingsterminaler for kontaktløs betaling. Dette gir et tydelig skifte i bruken av digitale betalingsløsninger i Norge og legger samtidig grunnlaget for innføring av kontaktløs mobilbetaling, sier Riis Andersen.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

Ved bruk av kontaktløse BankAxept-kort kan man betale uten å måtte sette kortet i terminalen og taste PIN-kode, for beløp under 200 kroner. Det er nok å holde kortet over betalingsterminalen. For høyere beløp er det også mulig å bruke kontaktløse kort, men da må det tastes PIN-kode. Foreløpig ser det ut for at det først og fremst er kaffebarer, barer, bakerier, cafeer og kantiner som har aktivert terminalene sine for bruk av kontaktløse kort.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.