Rekordhøy Toyota-etterspørsel i Sortland i februar

nordvik sortland

Toyota i Norge har aldri tidligere signert flere kjøpskontrakter for sine modeller enn i februar 2019. Toyota forhandleren Nordvik på Sortland har mer enn doblet antall inngåtte kontrakter sammenlignet med fjoråret.

Med over 2800 kjøpskontrakter i ordreboken, kan Toyota Norge notere seg den beste salgsmåneden noensinne.

– Det er helt fantastiske tall og viser at Toyotas hybrider er særdeles ettertraktede i markedet selv i en tid der elbilandelen når nye høyder, sier Tor Skagen, salgssjef ved Nordvik Sortland.

Han forteller at Toyota forhandleren på Sortland har mer enn doblet antallet inngåtte kontrakter sammenlignet med samme periode i 2018.

Les også:  Spiller inn nye togruter i Nordland

Nye modeller
De sterke februar-tallene knytter seg særlig til lanseringen av nye Toyota RAV4 hybrid, som i tillegg til mange inngåtte kjøpekontrakter også kommer på topplisten over leverte biler i februar. I tillegg ser vi at ordreboken til Toyota forhandlerne rundt om i landet også trekkes opp som følge av meget godt forhåndssalg av nye Toyota Corolla Hybrid som lanseres i slutten av mars.

– Den femte generasjonen av RAV4 ble lansert i februar, og har slått veldig bra an med sitt nye selvladende hybriddrivverk og betydelige forbedringer i design, kjøreegenskaper, fremkommelighet og sikkerhet. I tillegg opplever vi solid interesse for forhåndsbestillinger av nye Toyota Corolla hybrid, sier Skagen.

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

Corolla hybrid, som kommer som ny modell til Norge nå i mars, er en av historiens mest folkekjære bilmodeller. For første gang kan kundene velge mellom to hybriddrivlinjer i en Toyota: en oppdatert 1,8 liters variant og en ny 2.0-liters variant med 180 hestekrefter.

– Toyota startet en grønn revolusjon i industrien da vi lanserte den første hybridbilen for over 20 år siden. Teknologien utvikles kontinuerlig til å bli stadig mer energieffektiv og miljøvennlig. Når Toyota Corolla hybrid nå kommer tilbake som stasjonsvogn og 5-dørs kombi, er det begge med Toyotas fullhybridteknologi som bidrar til høy andel elektrisk kjøring, sier Skagen.

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

– I en tid der man kan få inntrykk av at etterspørselen kun går mot ladbare biler, forteller Skagen om hvordan stadig flere kunder ser at hybridbiler er det beste valget for dem.

– Begrensningene ved ladbare biler er mange i bruk og kostnadene er fortsatt høye. Hybridteknologien kommer derfor fortsatt til å være vår kjerneteknologi i mange år fremover, og vi ser et enormt potensial i teknologien – både i Norge og internasjonalt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.