Rekordår for Mercedes-Benz i Norge

Mercedes-Benz

2022 ble det beste året i historien i antall nybilregistreringer for Mercedes-Benz i Norge med totalt 15.538 biler. Av disse var 10.500 personbiler, hvorav 632 rene AMG-modeller, og 5.038 varebiler.

– Vi er veldig ydmyke og stolte over å se så høye registreringstall. Lanseringen av nye og aktuelle modeller har Mercedes-Benz vært gode på de siste årene, og dette sammen med et dyktig forhandlernett skaper resultater, sier konserndirektør Kjetil Myhre i Mercedes-Benz Norge, hos Bertel O. Steen.

10.500 registrerte personbiler
Med 10.500 registrerte personbiler, er 2022 det nest beste personbilåret for Mercedes-Benz, kun slått av 2017 med 10.625 registreringer. Samtidig ser vi en økning i den mer eksklusive klassen, der spesielt elektriske EQS skiller seg ut.

Les også:  Kraftig økning i tyveri fra bil

– Den helelektriske luksussedanen EQS nådde også en solid milepæl med 581 registrerte biler. Forrige rekordår for biler i denne klassen stod S-Klasse for i 2014 med 100 biler, fortsetter Myhre.

Aldri opplevd et tilsvarende AMG-år
Salget av AMG-modeller i Norge har vært jevnt med et tidligere toppår i 2017, der 230 biler ble registrert på norske skilter. En interessant modellportefølje og introduksjonen av 43-utgavene bidro godt til dette. I 2022 fikk vi for første gang oppleve elektriske AMG-modeller på norske veier, og det er ingen tvil om at disse har blitt tatt godt imot.

– AMG-salget har gjennom 2022 hatt en fart som har overgått selv våre mest optimistiske scenarier. Det ble for alvor tydelig at fjoråret skulle bli et toppår, så snart vi så interessen for EQE 43 4MATIC, som troner registreringsstatistikken for AMG-modellene. Det er ingen tvil om at Mercedes-AMG har klart å ta AMG med inn i en ny elektrisk tidsalder, og vi vil allerede i år kunne kjøre det første helelektriske SUV-alternativet på norske veier, med modellen EQE SUV, sier konserndirektør Kjetil Myhre i Mercedes-Benz Norge, hos Bertel O. Steen.

Les også:  Smarte råd til katteeiere i ferien

Vito – Varebilen med flest registreringer i Norge i 2022
Mercedes-Benz nyttekjøretøy havner på en tredjeplass på den norske listen over varebiler med 5.038 registreringer. Det gir en markedsandel på hele 17,8 %. En modell skiller seg spesielt ut, og med 3.256 registrerte Mercedes-Benz Vito i 2022, er dette modellen med  desidert flest registreringer i varebilsegmentet i Norge. Den utgjør en markedsandel på hele 11,50 %. 

Les også:  Smarte råd til katteeiere i ferien

– Aldri før har det blitt registrert så mange nyttekjøretøy fra Mercedes-Benz på ett og samme år. Både Citan og Sprinter har også vært gode bidragsytere, men ingenting slår Vito i 2022. I tillegg ser vi en betydelig økning av elektriske varebiler på veiene, og kan allerede i år glede oss til nye eCitan og eSprinter, sier Per Ragnar Johansen, salgsdirektør for Mercedes-Benz varebil, hos Bertel O. Steen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.