Reisende må sjekke visumkravene før avreise

Annonse:

Nå er det snart på tide å reise igjen, og vi gleder hos til å endelig komme til utlandet på nyåret. Mange nordmenn er jo både glad og vandt til å reise, men det er ikke alltid man husker alle detaljene, særlig siden det er så lenge siden sist.

Reise til utlandet

Nå som teknologien er så utviklet, og reiseplaner så enkle, skal det lite til for å reise utalands. Du kan stort sett bestille en flybillett på dagen, pakke tingene, ta med passet og dra, helt uten problemer. Dette er særlig i Europa, og i Skandinavia er det enda enklere å forflytte seg over grensen. Det er likevel noen land i Afrika, Asia og Oseania der man trenger et visum for å komme inn i landet, og dette må planlegges før. Det kan ta flere dager å få det godkjent, og det er helt nødvendig for å kunne komme seg på ferie der. Heldig vis kan du søke om EVISA og få det litt raskere på nett.

Hva er et visa?

Et visa er et dokument som gir deg tillatelse til å oppholde deg i et land som reisende. Man må søke om visum på forhånd, noe man kan gjøre på nett. det finnes forskjellige typer visum, alt etter hvor du skal og hvorfor du oppholder deg i landet. Det tar alt mellom tre til åtte dager å behandle en søknadsprosess. Noen visa har varighet fra dagen du kommer inn i landet, mens andre har fra behandlingen er ferdig og du får det i posten. Dette er det selvsagt lurt å sjekke før du søker. Noen av grunnene til å søke om visum er:

  •       Turisme eller ferier
  •       Transitt på lange flyvninger
  •       Besøke familie og venner
  •       Studere ved en høyere utdanningsinstitusjon
  •       Jobb i utlandet
  •       Bli med en ektefelle eller en partner
  •       Delta på en forretningskonferanse eller workshop
  •       Spesialisert medisinsk behandling
  •       Start av egen bedrift eller investering i muligheter. 
Les også:  ANNONSE: Viktige tips for valg av dørvridere

Du må med andre ord vite hva reisen din skal innebære før du går i gang med søknadsprosessen.


Visumkrav

Når man søker om visum vil man merke at det er forskjellige krav til forskjellige typer visum. noen av dem krever kun at du skriver inn informasjonen du finner i passet ditt. I andre tilfeller må søknaden være mer utfyllende. Noen krever nemlig at du har helseforsikring, bevis på økonomi, en adresse du skal oppholde deg på under reisen, og informasjon om flyet. En reisende må derfor ikke bare sjekke hvilke land som krever visum, men hvilken informasjon du skal ha klar før du søker.

Les også:  ANNONSE: De nyeste trendene innen mobiltilbehør

Fordelene med et evisa

Det er mange fordeler ved å bruke evisa, og den aller største er at det er veldig mye enkelte og mer beleilig. Da kan du nemlig søke på nett, betale og få det tilsendt på mail eller SMS. Det er mye mindre irriterende enn å søke med post. Vi er jo såpass vandt til at alt foregår på nett nå til dags, at det bare skulle mangle å ha visumsøknaden her også. Når visumsøknaden har gått gjennom får du visumet på mail som en PDF-fil. Deretter er det opp til deg å skrive det ut, og lagre det på et tilgjengelig og sikkert sted, før og under reisen.

Les også:  ANNONSE: Urbane grønne områder og mental helse

Tips til å reise i 2022

Nå begynner verdene heldig vis å gå litt mer tilbake til normalen, men vi kan fortsatt merke noen restriksjoner fra pandemien. Disse har historisk sett gjort det vanskeligere for oss å reise, og mange møter på usikkerhet rundt hvilke regler som gjelder i de ulike landene. Det er viktig at man setter seg inn i nasjonale og regionale regler, slik at man ikke kommer til et land fylt med restriksjoner du ikke har tatt hensyn til på forhånd. Undersøk også hvilke regler som gjelder når man kommer hjem til Norge igjen, det kan være du skal i innreisekarantene.

Du som skal reise bør alltid sjakke om et land krever visum for å komme inn. Det setter en stor stopper på ferien dersom dette ikke er i boks før avreise, og det er alltid smart å være i god tid. Det finnes mange ulike former for visum, og dette er også noe du må undersøke før du søker om visum.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.