Regnskap Norge fyller 50 år

regnskap norge

9. mai 1969 ble Regnskap Norge stiftet under navnet Norske Regnskapsbyråers Forening. Det har vært 50 år med utvikling og vekst, og regnskapsbransjen står i dag i sin største omstilling så langt i historien.

– Den teknologiske utviklingen effektiviserer regnskapsproduksjonen på en måte vi aldri har sett tidligere. Regnskapsførerens økonomiske forståelse, inngående kunnskap om regelverk og evnen til å se de økonomiske sammenhengene i en virksomhet har aldri vært viktigere.

Les også:  Krise: Nedgangen i byggevarehandelen fortsetter

Det var merverdiavgiftsloven, og kravene som fulgte, som var bakgrunnen til at Regnskap Norge, profesjons- og bransjeforeningen for autoriserte regnskapsførere, ble stiftet. Innføringen av merverdiavgift i 1970 førte til en eksplosiv vekst i regnskapsbransjen. Den teknologiske utviklingen bidro også, og regnskapsføring på data og omlegging av arbeidsrutiner ledet mange virksomheter til å søke bistand hos et regnskapskontor.

Det har vært 50 år med utvikling og vekst, der et av høydepunktene er autorisasjonsordningen som ble landet i 1993 – en ordning som fortsetter å stå støtt som et viktig fundament for bransjen.

Les også:  Regnskap Norge bekymret: Skatteregningen og konkursene øker

I dag er Regnskap Norge en slagkraftig organisasjon med over 8500 personlige medlemmer, og 2600 regnskapsbedrifter.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.