Regjeringens støtteordning ikke i nærheten av å dekke ekstrakostnadene med høy strømpris

frp

Media og Bodøposten.no har hatt flere nyheter om de høye strømprisene i Norge denne vinteren. Nylig kom regjeringen med en støtteordning for å kompensere for de høye prisene.

– Vi har en regjering som fortsatt tar fra vanlige folk med begge hendene, men nå gir litt større smuler tilbake. Det er kun en vinner i dette, det er staten. Vi har nå fått bekreftet at Trygve Slagsvold Vedum var mer opptatt av å kjøre svart bil enn å ivareta innbyggernes interesser, sier Fremskrittspartiets nestleder Solvik Olsen.

Les også:  LESERINNLEGG: Nordland SV krever en ny Nord-Norgeplan

Regjeringen driver med tallmagi når de later som tiltakspakken gir stor. Faktum er at det offentlige får ekstrainntekter på rundt 40 milliarder fra økte strømpriser, men Arbeiderpartiet og Senterpartiet bare gir ca. 5 milliarder tilbake til strømkundene.

– Regjeringen legger ikke opp å betale ut en eneste krone til folk før jul. Et kjapt regnestykke viser at kostandene for vanlige folk er tredoblet sammenlignet med snittet de siste årene, selv etter regjeringens ordning, sier Solvik Olsen.

Les også:  Kraftig motstand mot Helse Nord-planer

Han mener det er oppsiktsvekkende at det offentlige tar inn rundt 40 milliarder mer på strøm enn i fjor, mens regjeringen bare velger å gi rundt 5 milliarder tilbake i en tiltakspakke.

– Frp har foreslått 4.000 kroner i umiddelbar utbetaling til alle husstander. Det ville gitt et vesentlig bidrag hvor strømkundene ikke ble offer for de høye strømprisene. I tillegg har vi foreslått å fjerne både el-avgift og moms på strøm.

Dagens strømtiltak fra regjeringen gjelder kun husholdninger. Næringslivet får null i støtte i dagens pakke.

Les også:  Vil legge ned sykehuset i Lofoten: Alle melder seg ut av Vestvågøy Arbeiderparti

– De siste ukene har media rapportert om utallige gartneri, mekaniske bedrifter og kraftforedlende industri som sliter på grunn av energikostnadene. Der gir regjeringen null hjelp. Selv for husholdningene som nå får en liten håndsrekning, så legger regjeringen til grunn at de skal betale cirka tre ganger mer for strømmen i år enn gjennomsnittet de siste åtte årene. Det er ikke holdbart, avslutter Olsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.