Regjeringen har gjort læreryrket mer attraktivt

utdanning

De neste årene må det kvalifiseres over 12 000 lærere for å erstatte de som går av med pensjon og de som jobber i skolen som ikke er kvalifiserte. Da er det godt at regjeringen har iverksatt flere tiltak for å få dette til.

Eksempelvis ble universitets- og høyskolesektoren i fjor tildelt til sammen 9,5 millioner til rekrutteringstiltak til lærerutdanningen. Det ble også innført en ordning der nye lærere kan få dekket opp mot av halvparten av studielånet.

Les også:  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

Nå er søkertallene kommet, og vi ser nok en gang at regjeringens politikk virker – nesten en av ti søkere vil bli lærere, noe som er historisk høye tall.

Dette betyr også at opposisjonen tok grundig feil da de advarte mot regjeringens økte karakterkrav for å kunne ta lærerutdanning. Søkertallene i 2018 er klare i tale og viser at stadig flere ønsker å ta lærerutdanning, og at regjeringens politikk for å gjøre læreryrket mer attraktivt fungerer.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

Jeg er veldig glad for at vi har ei regjering som gjør sitt ytterste for å sikre at flere lærere er oppdaterte og godt kvalifiserte, og det er utrolig flott å se at enda flere nå velger å bli lærere. Det er et fantastisk givende yrke med dager som aldri er like.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Kassandra Petsas

Lektor. Organisatorisk nestleder i Nordland FrP.