Regjeringen gir betydelige lettelser for idretten

norges idrettsforbund

Under torsdagens regjeringspressekonferanse kom det flere gode nyheter for idretten. Både barn, unge, voksne og toppidrettsutøvere får betydelige lettelser.

– Idretten har i stor grad blitt lyttet til, med lettelser i tiltaksbyrden for både barn, unge, voksne og toppidretten. Dette er et stort steg i riktig retning på veien mot full gjenåpning av hele idretten, sier idrettspresident Berit Kjøll.

Åpner for trening og konkurranser for barn og unge
Regjeringen åpner nå for at barn og unge kan utøve utendørs aktivitet som normalt. Anbefalt gruppestørrelse innendørs er ca. 20 personer, eller etter klasse/kohort. Aktivitet innendørs kan gjennomføres med kontakt der det er nødvendig. Konkurranser i lagidretter innendørs anbefales gjennomført i form av seriekamper, men ikke større cuper, turneringer og lignende.

– Vi er glade for at barn og unge kan trene og konkurrere som normalt både innendørs og utendørs, selv om det fortsatt ikke er anbefalt å arrangere større cuper og turneringer for lagidretter innendørs, sier Kjøll og fortsetter:

– Vi håper at myndighetene snarest mulig åpner opp også for større turneringer innendørs, og jeg vet at våre lokale, ansvarsbevisste idrettsledere står klare til å følge opp slike arrangementer med nødvendige smittevernstiltak.

Les også:  Glad for endelig beslutning på Helgeland

Lettelser også i breddeidretten for voksne over 20 år
For voksne utøvere i breddeidretten er det anbefalt maks 20 personer innendørs – med 1 meters avstand. Ved intensiv trening bør det tilrettelegges for 2 meters avstand. Voksne kan utøve aktivitet utendørs som normalt, med kontakt der det er nødvendig, både i trening og konkurranser.

– Vi er godt fornøyde med at voksne utøvere nå kan trene og konkurrere som normalt i utendørsidretter. Samtidig er det svært krevende at myndighetene opprettholder anbefalingen om restriksjoner blant voksne utøvere over 20 år som driver innendørsaktivitet med nærkontakt, selv om disse i stor grad er fullvaksinerte.

– For mange av disse utøverne er sesongen svært kort. Gjennom hele pandemien har denne gruppen blitt hardest rammet av myndighetspålagte restriksjoner og vil for tredje år på rad ikke kunne utøve normal idrettsaktivitet. Dette er en gruppe som nå sårt trenger idretten i en tid preget av isolasjon og fysisk inaktivitet.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

Toppidretten utvides
Toppidrett kan gjennomføres som normalt med smitteverntiltak.

– Det er viktig at myndighetene nå lar flere toppidrettsutøvere trene og konkurrere som normalt. Dette er utøvere som i stor grad er vaksinerte, og som har høy bevissthet om smittevern. Erfaringene gjennom pandemien har vist at toppidrett kan gjennomføres forsvarlig selv i perioder med høyt smittepress. Vi vil gå i dialog med Kulturdepartementet for å avklare nærmere hvilken definisjon som nå gjelder for toppidretten, sier Kjøll.

– Nå er det svært viktig for oss at vi snarest får opphevet de gjenstående restriksjonene på idretten. Vi vil konkret bidra med forslag til aktuelle løsninger med sikte på en snarest mulig gjenåpning av hele idretten, avslutter Kjøll.

Gjeldende regler og anbefalinger for arrangementer og sammenkomster:

 • Offentlige arrangementer innendørs:
  Uten faste, tilviste plasser: Maks 30 personer.
  Med faste, tilviste plasser: Maks 200 personer.
  Munnbindpåbud for publikum.
 • Offentlige arrangementer utendørs for barn og unge: 
  Utendørs arrangementer tilknyttet organisert kultur-, idrett- og fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 kan skje uten antallsbegrensning for deltakerne og med et nødvendig antall voksne. Dersom det er flere enn 100 personer til stede, skal det ikke tilrettelegges for publikumsområder eller bruk av innendørs fasiliteter med unntak av toalettfasiliteter.
 • For øvrige arrangementer utendørs:
  Uten faste, tilviste plasser: Maks 200 personer.
  Med faste, tilviste plasser: Maks 600 personer.
 • Organiserte fritidsaktiviteter som samler barn og unge under 20 år fra ulike steder, kan gjennomføres som normalt. For lagidretter innendørs anbefales kun enkeltvise kamper, og ikke turneringer, cuper m.v. For individuelle idretter anbefales det å begrense gruppestørrelsen på konkurransene.
 • Utøverne og eventuelt støttepersonell ved innendørs offentlige kultur- eller idrettsarrangementer hvor barn og unge under 20 år utøver aktiviteten, regnes ikke med i det totale antallet personer som kan være til stede på arrangementet.
 • Det er unntak fra avstandskravet for barn og unge utøverne på idrettsarrangementer innendørs.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.