Regjeringen besøker småbedrifter over hele landet i sommer

Foto: Kjell Ruben

Hverdagen skal bli enklere for småbedriftene. Derfor reiser regjeringen ut og besøker flere hundre småbedrifter i uke 26. Målet er å få innspill til den nye strategien for små og mellomstore bedrifter som kommer til høsten.

Det går godt i norsk næringsliv. Veksten i fastlandsøkonomien fortsetter. Arbeidsledigheten har ikke vært lavere på ti år, sysselsettingen øker, og eksporten øker i de fleste fylker.Det betyr ikke at det er på tide å lene seg tilbake, snarere tvert imot. Regjeringens mål er at det skal være enklest mulig å drive bedrift og skape arbeidsplasser i Norge. Dette er et mål det må jobbes mot hele tiden, også når det går bra. For å lykkes må vi lytte til dem som vet hvor skoen trykker. Derfor skal regjeringen møte hundrevis av småbedrifter i hele landet siste uken i juni.

Les også:  Viktig for norsk sjømatnæring å være synlig i Kina

– En god næringslivspolitikk i bunn er viktig for alle bedrifter. Samtidig må vi anerkjenne at det er stort mangfold i landets små og mellomstore bedrifter. Hvis politikken skal treffe hele spekteret, krever det innsats på tvers av departementer og av hele regjeringen. Derfor har jeg bedt statsrådene om å prioritere møter med små og mellomstore bedrifter denne uken, så vi kan bli bedre kjent med småbedriftslivet og få høre hva som skal til for å gjøre hverdagen deres enklere, sier statsminister Erna Solberg.

95 prosent av alle bedriftene i Norge har mindre enn 50 ansatte og over én million arbeidstakere jobber i disse bedriftene.

Les også:  Black Week ga pakkerekord for Posten

Tirsdag 25. juni starter regjeringen turneen «Småbedriftslivet» med et kick-off der lederne av de fire regjeringspartiene speed-dater om lag 50 bedrifter på Hvelvet i Lillestrøm. Her kommer bedrifter fra hele regionen for å fortelle regjeringen hva som er viktigst for dem.

– Små og mellomstore bedrifter står samlet for nesten halvparten av den årlige verdiskapingen i Norge. Det utgjør nær 700 milliarder kroner, eller et halvt statsbudsjett i året. Det er disse bedriftene som er ryggraden i norsk næringsliv og som sikrer oss inntekter til velferd. Ambisjonen er at det skal bli enda enklere å starte, drive og få disse bedriftene til vokse, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Les også:  Viktig for norsk sjømatnæring å være synlig i Kina

Regjeringen arbeider med en strategi for små og mellomstore bedrifter som kommer til høsten. Et av målene for besøkene er å få innspill til strategien. Innspill kan også legges inn her: 

Næringsminister Røe Isaksen skal i løpet av fire dager innom 8 fylker (Akershus, Hedmark, Oppland, Buskerud, Rogaland, Vest-Agder, Aust-Agder og Telemark), og få innspill fra om lag 300 bedrifter. 

– Småbedriftene er avgjørende for levende lokalsamfunn. De utgjør bygdesentrum og hjørnesteinsbedrifter. Derfor er det viktig at vi lager treffsikre rammevilkår som sikrer bærekraftige arbeidsplasser rundt om i landet vårt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Foto: Kjell Ruben

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.