Redningsselskapet: Åtte menn og tre kvinner druknet i oktober

finnmark

Ved utgangen av oktober har 93 mennesker druknet i Norge, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. Det er bare én mindre enn i hele 2017 da 94 mennesker omkom som følge av drukning.

Antall druknede så langt i år er også høyere enn antall drepte i trafikken, som er 89 personer pr 31. oktober.

I både Sogn og Fjordane og Rogaland druknet tre personer i oktober. Sogn og Fjordane har også flest drukninger gjennom årets ti første måneder, med 10 omkomne. Hordaland har ni, Rogaland åtte, mens Trøndelag, Østfold og Telemark har sju.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

– Drukningstallene på Vestlandet peker seg ut med mange drukninger i 2018. Alle drukningene i forbindelse med bading i sommer drar også tallene opp. Samtidig er det positivt at sju færre har druknet fra fritidsbåt sammenlignet med samme periode i fjor. Dette til tross for mye godt vær kombinert med høy aktivitet på sjøen, sier kommunikasjonssjef Frode Pedersen i Redningsselskapet, som ber alle stortingspartiene om å bidra til å redusere antall drukninger.

Les også:  Kraftig økning i tyveri fra bil

– Redningselskapet er svært glad for at KrF i sitt alternative statsbudsjett har lagt inn midler til holdningsskapende tiltak for å hindre flere drukningsulykker. Vi oppfordrer de andre partiene til å følge opp KrFs initiativ og prioritere tiltaket slik at vi kan iverksette en nasjonal kampanje for trygghet i vann og sjøvett innen neste sommer, sier Pedersen.

80 prosent av de som har druknet så langt i år er menn. 19 prosent er under 25 år, mens 40 prosent er 61 år eller eldre.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.