Posten leverer helt innafor døren

posten pakker butikk

Nå kan Posten levere pakkene dine innenfor inngangsdøren når du ikke er hjemme. Dette er et ledd i Postens satsing på å tilby kundene større valgfrihet og møte konkurransen i markedet.

Netthandelen øker kraftig og har endret nordmenns handlevaner. Stadig flere ønsker hjemlevering, men de færreste ønsker å sitte hjemme og vente på pakken. Posten lanserer derfor tjenesten Innafor, som gjør det mulig å få pakkene levert innenfor døren.

I forberedelsene har Posten gjennomført en representativ undersøkelse som viser at befolkningen har høy tillit til Posten som leverandør av tjenester til hjemmet. Én av tre er positive til å slippe postbudet innenfor døren når de ikke er hjemme. 

Les også:  Krise: Nedgangen i byggevarehandelen fortsetter

− Tilliten til Posten blir et viktig konkurransefortrinn når vi med Innafor kan ta varene over dørstokken slik at mottaker får den levert selv om de ikke er hjemme. Det gir rask og sikker levering, samtidig som mottakerne ikke behøver å binde opp tid med å vente, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge.

Over 66 prosent i Postens undersøkelse sier at godt omdømme er «svært viktig» for aktører som leverer tjenester til hjemmet.

Budet sjekker først om det er noen hjemme, før døren åpnes med en egen midlertidig kode du har delt i appen «Posten Innafor», og pakken settes så innenfor døren. Opplysningene som gis til Posten blir slettet når leveringen er utført og døren er låst igjen.

Les også:  Regnskap Norge bekymret: Skatteregningen og konkursene øker

For leveranser over dørterskelen forutsettes det i utgangspunktet at inngangsdøren er utstyrt med digital lås. Alternativt kan kundene gi beskjed om hvor pakken kan plasseres, for eksempel i en putekasse eller bod. 

− Har du et lurt gjemmested, en putekasse eller tilsvarende utenfor inngangsdøren, kan vi etter avtale levere varene dine der. Utgangspunktet vårt er at tjenesten vår skal være så enkel som mulig for mottakerne, sier Wille.

Rundt 18 prosent av den norske befolkningen har allerede installert en digital kodelås på inngangsdøren hjemme. Videre viser Postens undersøkelse at ytterligere 38 prosent planlegger å få det installert. 

Les også:  Hurtigruten vil støtte prosjekter langs kysten

− Fra testperioden ser vi også at tilbudet er spesielt populært hos barnefamilier, som ofte har en travel hverdag. Da er det greit å slippe å tenke på at en også skal rekke å hente en pakke på butikken.

Utvikling av nye tjenester er en sentral del av Postens strategi for å skape gode kundeopplevelser tilpasset en digital tid. Det er viktig for oss å gi kunder som handler på nettet en enklere hverdag, sier Wille.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.