Politidistriktene styrkes i budsjettavtalen

politi

Resultatet av budsjettforhandlingene er en styrking av politidistriktene på 160 millioner kroner i 2021 utover regjeringens opprinnelige forslag. Det betyr økte bevilgninger til samtlige av landets politidistrikt. 

– Vi prioriterer øremerkede midler til landets politidistrikt. Dette for å styrke den operative beredskapen og tilstedeværelsen ute. Disse pengene går direkte til mer politikraft i samtlige av landets politidistrikt sier justispolitisk talsperson Per Willy Amundsen.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Han understreker følger klare forventninger til politimestrene med de ekstra midlene. Pengene skal brukes på å styrke operativ kapasitet, ansette flere politifolk i patrulje og skifte ut gamle politibiler.

Av de totalt 160 millionene, setter man i budsjettavtalen av 60 millioner til å styrke innsatsen mot gjengkriminalitet i Oslo og Øst politidistrikt. 

– Dessverre ser vi et eskalerende utvikling, med stadig grovere gjengkriminalitet. Det har vi ikke lykkes i å stoppe, og da må vi trappe opp innsatsen. Til nå har dette i stor grad vært et Oslo Øst-problem, men vi ser dessverre en stadig sterkere smitteeffekt. Den må vi slå knallhardt ned på, sier Amundsen.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

Pengene skal gå til å styrke dedikerte prosjekt mot gjengkriminalitet i de to politidistriktene

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.