Planen klar for ny videregående skole i Mosjøen

nfk

I dag ble det klart hva den nye videregående skolen i Mosjøen skal inneholde. Planene for det som skal bli en av Norges mest moderne videregående skoler har per i dag en prislapp på 1,16 milliarder kroner

.–Dette er en merkedag for både Vefsn og for fylkeskommunen, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse, Elin Dahlseng Eide.   

Med den nye skolen blir studiestedene Kippermoen, sentrum og MRK-Senteret slått sammen og lagt til den gamle ungdomsskoletomten på Kippermoen. Studiested Marka og Hattfjelldal skal fremdeles være der de er i dag. Fylkesråden er storfornøyd med at planene endelig er i boks.

– Jeg er skikkelig glad for at planen for hvordan skolen skal brukes endelig er på plass. Veldig mange hensyn må tas, og nå får vi en skole som er laget for fremtiden. Den blir tilrettelagt for alle elevgrupper og ansatte, med universell utforming og moderne lokaler som skal skape trivsel og god læring, sier Eide.

Les også:  Ekstra buss mellom Narvik og Å

Arealet på den nye skolen blir så stort som 14.445 kvadratmeter og kan romme inntil 635 elever i perioden frem til 2040 dersom all plass blir utnyttet. Elevtallsberegningene er per i dag på 530 elever i 2040. Det skal også være kapasitet til voksne elever, karrieresenter, sykehusopplæring og kurs- og kompetansebygging ved skolen.

– Vi vet at det vil skje endringer i den videregående opplæringen i årene som kommer. Vi utvikler utdanningstilbudet vårt enda mer i dialog med næringslivet i Nordland, vi vet at kompetanseutvikling for voksne blir viktigere med mye ny, grønn industri som etablerer seg i Nordland, og fylket vårt skal være lengst fremme i denne utviklingen. Nye Mosjøen videregående skole er en sentral brikke i dette puslespillet, påpeker Eide.

Les også:  Glad for endelig beslutning på Helgeland

Endelig dato for første spadetak på Kippermoen er ikke bestemt, men at arealplanen er på plass er en viktig milepæl som betyr at det ikke er altfor lenge før byggingen er i gang.

– Ja, nå handler det om å få på plass avtaler og noen flere detaljer før vi starter byggingen. Dette blir en av Norges mest moderne skoler, og elever og ansatte kommer til å få en helt ny hverdag, tror Eide, som også sier at byggeprosjektet har lagt til rette for en utvidelse av skolen dersom behovene skulle endre seg.

Les også:  Fylkesrådet gir 3 millioner til Evenes

– Å drive en videregående skole består i stor grad av å spå behovene som vil oppstå i fremtiden. Noe er enkelt å forutse, noe er veldig vanskelig. Her har vi tatt høyde for begge deler, med stor grad av fleksibilitet, konkluderer utdanningsråden.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.