Pink Floyd slipper multimediapakken «Pink Floyd The Later Years»

pink floyd division bell

Som en multimedial deluxe gavepakke presenterer «Pink Floyd The Later Years» et utvidet blikk på Pink Floyds historie fra 1987 til nåtid og sparker det hele i gang med «A Momentary Lapse of Reason», albumet som bekreftet Pink Floyd som en av verdens største artister.

Albumet, som presenteres for første gang i 5.1 surround sound, har blitt remikset og oppdatert av David Gilmour og Andy Jackson og gir mulighet til et overblikk av albumet.

Ved å returnere noen av Richard Wright’s keyboard deler og innspilling av et nytt trommespor med Nick Mason, har produsentene David Gilmour og Bob Ezrin restaurert den kreative balansen mellom de tre Pink Floyd medlemmene. «Pink Floyd The Later Years» blir utgitt 29. november, men er tilgjengelig allerede nå for forhåndsbestilling via bandets hjemmeside. 

Mellom 1987 og 1988 ble bandets konsertturné den mest innbringende konsertturnéen noensinne og produserte det kritikerroste og Grammy-prisvinnende albumet «Delicate Sound of Thunder». Filmet ved Nassau Coliseum i New York State, viser konserten bandet i toppform. Konserten har blitt redigert på nytt og oppgradert fra de originale 35mm film negativene av Aubrey ‘Po ‘Powell og Benny Trickett og lyden remikset til 5.1 surround kvalitet. Det inkluderer også «Terminal Frost» og «Welcome To The Machine», to spor som ikke var inkludert i den originale konsertfilm utgivelsen. Dette er første gang konserten er tilgjengelig i 5.1 kvalitet på Blu-ray og DVD.

To av de mest ettertraktede tilskuddene til «Pink Floyd The Later Years» er Venezia konserten fra 1989, fremført på en flytende scene foran St. Mark’s Square, samt konserten i Knebworth, England i 1990. Begge konsertene, tidligere uutgitt, er nå tilgjengelig på både DVD og Blu-ray (145 min). Den betydningsfulle Knebworth konserten viste Pink Floyd som en del av den stjernespekkede line-upen (som inkluderte Paul McCartney, Dire Straits, Genesis, Phil Collins, Eric Clapton og Tears For Fears) til hjelp for Nordoff Robbins veldedighet, der overskuddet gikk til å sette opp musikkskolen the BRIT School i London. David Gilmour og Andy Jackson har remikset lyden fra den ikoniske konserten og alle 7 spor fremført den dagen (med gjestemusikere som saksofonist Candy Dulfer, den originale The Great Gig In The Sky vokalist Clare Torry, keyboardist Michael Kamen og Sam Brown med hennes mor, Vicki, på vokal) utgitt her for første gang på CD.

Albumet «The Division Bell» (1994) solgte over 12 millioner eksemplarer og gikk til #1 i Storbritannia, USA, Australia og New Zealand. Den holdt seg på toppen av hitlistene i USA i fire uker, og gikk til #1 i seks andre land. Den etterfølgende turnéen ble filmet for konsert utgivelsen «Pulse». Denne utgivelsen inneholder hele konsertfilmen «Pulse», redigert på nytt og oppgradert fra de originale mastrene, fra de banebrytende «Earl’s Court gigs», nå tilgjengelig for første gang på Blu-ray. Også avdekket for første gang er opptak fra bandets øvinger 20. oktober 1994 der de fremfører «A Great Day For Freedom» og «Lost For Words». 

I 2014 ga Pink Floyd ut «The Endless River», bestående av hovedsakelig instrumental og ambient musikk basert på materiale innspilt under «The Division Bell øktene», i tillegg til låta «Louder than Words» med tekst av forfatter Polly Samson. «The Endless River» ble det mest forhåndsbestilte albumet noensinne via Amazon UK og debuterte som #1 i flere land. Vinyl versjonen ble den raskest selgende vinyl utgivelsen siden 1997. Inkludert her for første gang er den 52 minutter lange filmen «The Endless River» av Ian Emes, kjent for sitt arbeid med Pink Floyd, bestående av animasjoner for «One of These Days», «Speak To Me», «Time» og «On The Run».

Avslutningsvis inneholder pakken timer av uutgitt bonusmateriale inkludert musikkvideoer, dokumentariske opptak, bonus livespor, oppgraderte turnéfilmer og dokumentarer. Dette innebærer blant annet den første utgivelsen, på Blu-ray, DVD og vinyl, av den siste liveopptredenen av Pink Floyd med David Gilmour, Nick Mason og Richard Wright sammen i 2007. Den spesielle opptredenen av «Arnold Layne» tok sted ved the Syd Barrett Tribute Concert på The Barbican den 10. mai 2007. Boksen kan vise fram tidligere uutgitt eller remikset musikk, i tillegg til restaurert, remastret og redigert video.

Med hjelp av Nick Mason og Pink Floyd arkivet, kommer utgivelsen med reproduksjoner av turné artwork, plakater, program, sangtekstbok og mye mer, i tillegg til to 7″ vinyl singler (live-versjonen av «Arnold Layne» fremført på the Syd Barrett Tribute Concert i 2007 og «Lost for Words» fra Pulse turné øvelsene ved Earl’s Court). Den inkluderer også en helt ny fotobok på 60 sider, designet av Aubrey Powell fra Hipgnosis og Peter Curzon fra StormStudios, bestående av en rekke ikke tidligere publiserte bilder.

«Pink Floyd The Later Years» blir utgitt 29. november og er tilgjengelig for forhåndsbestilling på pinkfloyd.com.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.