Penger til friluftsliv i Nordland

finnmark troms

56 prosjekt for friluftsliv i hele landet får nå støtte fra «Statskogmillionen». Flere av prosjektene som nå får støtte er i Nordland.

Ordningen er en del av Statskogs arbeid for å tilrettelegge for bærekraftig friluftsliv i Norge. De prosjektene som velges ut får et bidrag på fem eller ti tusen kroner.

– Det er inspirerende å se hvor mye som kan skapes med litt penger og mye frivillig innsats, sier kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.

Fem tusen til skytterlag

Halsa skytterlag får et tilskudd på fem tusen kroner fra Statskog.

Pengene kommer etter søknad til støtteordningen «Statskogmillionen», hvor det 115 år gamle skytterlaget ønsker seg skytejakker for junior og rekruttvåpen. Oppgradert utstyr skal bidra til å styrke attraktiviteten på tilbudet, som er et viktig alternativ til de andre fritidsaktivitetene i Meløy.

Statskogstøtte til lafta benker

Hellfjell ungdomslag får midler fra støtteordningen «Statskogmillionen» til benkkjøp.

Planen er å sette to solide, lafta benker på friluftsområdet ved Baågneset i Fustvatnet i Vefsn kommune. Dette er et yndet utfartsområde, med eksisterende benker som bærer preg av både alder og bruk. Innkjøpet er estimert til ti tusen kroner, og halvparten av pengene stilles nå til disposisjon av Statskog.

Kulturstistøtte til grunneierlag

Statskog gir et bidrag til opparbeidelse av tursti i Andøy kommune.

Det er Kvalnes gård- og grunneierlag som står bak prosessen med å lage kultursti fra bygda langs havet. Dette krever en stor arbeidsinnsats og ikke ubetydelige utgifter til materialer som rør, duk, fyllmasser og maskinhjelp. Støtten på fem tusen kroner kommer etter søknad til «Statskogmillionen».

Les også:  Ny direktør i SpareBank 1 Regnskapshuset Nord-Norge

Konteinerstøtte til Finneid IL

Med marsjer og andre aktiviteter på Finneidfjellet er det praktisk med en oppbevaringskonteiner.

Alternativet er gjerne at utstyret blir stående ute, noe som øker slitasjen betraktelig. Derfor har Finneid IL satt i gang arbeidet med en konteiner som fungerer som et trygt, tørt og sikkert oppbevaringssted. Etter søknad til ordningen «Statskogmillionen» kommer nå et bidrag på fem tusen kroner.

Bidrag til bålplass

Planer om bålplass på hytta i Vallia fant gjenklang hos Statskog.

Mosjøen skole søkte nemlig om bidrag til å lage en fin og romslig bålplass i tilknytning til hytta i skogen i Vallia, som er et slags ekstra undervisningsrom for skolen. Bålgruver, rister og benker i massivt tre krever en del penger. Med fem tusen kroner fra Statskog er de nå et stykke på finansieringsveien.

Pengestøtte til bålplass i Leirfjord

Leirfjord kommune får et bidrag på fem tusen kroner fra Statskog til bålplass.

Kommunen ønsker å legge bedre til rette for både turgåere og de skoleklassene som er på årlig overnattingstur på det kulturhistoriske Fotefar mot nord-anlegget på Bruneset. I samarbeid med Brunesets venner vil kommunen lage en hyggelig bålplass med bord og benker, samt restaurere den historiske vannkilden med grunnvann. Bålplassen skal ligge midt i skogen, rett ved fjæra og med gamle kulturminner og et tysk kystfort rett i nærheten. Området er spennende og lett tilgjengelig for både barn og eldre.

Les også:  Vil legge ned sykehuset i Lofoten: Alle melder seg ut av Vestvågøy Arbeiderparti

Ikke alle ønsker å gå toppturer

Derfor synes velforeningen Markusmoen Indre i Hemnes at nærfriluftslivet er så viktig.

Og for å legge ekstra til rette for de store, små turene vil de intet mindre enn rydde kratt og skog, opparbeide gangsti som også kan brukes med barnevogn og rullestol, bru over veigrøft, rastebenker med tak og oppmuring av bålgruve. Dette koster mye arbeid og en del penger. Litt hjelp på veien kommer fra «Statskogmillionen» med fem tusen kroner.

Ti tusen til Gravdal opp og fram

Ildsjelene på Gravdal i Vestvågøy vil lage sitatkonkurranse med benkeforslag.

Konkurransen handler nemlig om å plukke ut 10-20 sitater om natur, friluftsliv, kjærlighet og glede som ender opp på en benk, gapahuk eller skilt som settes opp i turløypa. Målet er at barn og unge skal oppleve et enda sterkere eierskap og tilhørighet til Klokkarvikaområdet. Etter søknad til «Statskogmillionen» kommer ti tusen kroner til prosjektet.

Klopper til Blereken

Rana fiskerforening vil gjøre Blereken tørrere tilgjengelig.

Målet er nemlig å kloppe våte områder av naturstien til Blereken. Fem tusen kroner til materialinnkjøp kommer nå fra Statskog etter at foreningen søkte støtte fra ordningen «Statskogmillionen». Dels handler det om å fikse opp i utslitte klopper, dels planlegger de å kloppe nye områder av stien opp til Blereken. Dette skal gjøre området mer tilgjengelig for folk allmennheten.

Støtte til skitrase

Statskog gir fem tusen kroner til Herringen IL.

Les også:  – Dropp Nord-Norgebanen

Pengene skal gå til utgifter som idrettslaget har til å rydde og utvide skitraseen, både skiløypa og turløypa. Det er i grunnen også tvingende nødvendig å gjøre noe med, fordi laget har kjøpt ny tråkkemaskin som er bredere enn den gamle. I arbeidsplanen ligger også reparasjon av noen bruer i traseen.

Støtte til utstyr på gapahuk

Bleikvassli bygdelag får fem tusen kroner til gapahuken ved Gåsvasstjønna på Lifjellet.

Bygdelaget har også tidligere fått støtte fra ordningen «Statskogmillionen», men søkte igjen i år med sikte på flere oppgraderinger. Det handler blant annet om utedo i området, bålpanne og annet utstyr, samt rydding av plassen og merking av sti. Statskog bidrar igjen til arbeidet, denne gangen med fem tusen kroner.

Bidrag til benker og bord

Øvre Dunderdalen historielag får fem tusen kroner fra Statskog.

Pengene skal gå til å kjøpe inn benker og bord som skal settes ut langs ferdavegen mellom Hjartåsen og Nabben. Laget håper dessuten å kunne mure opp et par faste bålsteder sammen med benkene. Dette kommer på toppen av arbeidet med den flotte veien de har restaurert mellom Hjartåsen og Nabben.

Tilskudd til parkeringsplass og rullestoltrase

Mørsvikvatn og omegn grunneierlag får fem tusen kroner i støtte fra Statskog.

Bidraget på fem tusen kroner kommer etter søknad til støtteordningen for friluftsliv, «Statskogmillionen». Grunneierlaget vil etablere brygge med rullestolrampe, utbedre parkeringsplassen slik at den også blir tilpasset rullestolbrukere.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.